Lokaal Circulair
DOE-NETWERK VOOR CIRCULAIRE STEDEN EN GEMEENTEN

lokaal circulair

Uit onderzoek zien we dat 60% van steden en gemeenten
actief inzet op circulaire economie.

Vlaanderen Circulair wil de rol van lokale besturen in de transitie naar een circulaire samenleving kracht bijzetten. 

2030 klopt aan de deur en 2050 is om de hoek. Hoe maak je die toekomst circulair? Hoe kan een lokaal bestuur de omslag naar een circulaire economie stimuleren? Hoe ziet een samenleving eruit waarin hergebruik, reparatie en hoogwaardige recyclage aan de orde van de dag zijn? Waar gebouwen circulair ontworpen zijn, veranderingsgericht en duurzaam?  

Vlaanderen Circulair en VVSG reiken handvaten aan voor strategievorming en actie. We kijken verder dan het afvalbeleid. Circulariteit geeft invulling aan de nood om zuinig om te gaan met onze grondstoffen, om minder afhankelijk te worden van niet-duurzame aanvoerketens, om de klimaatdoelen te helpen realiseren, om de innovatie- en veerkracht van de economie te vergroten en sociale uitdagingen aan te gaan. 

Exclusief voor lokale beleidmakers!
Lees de blog over lokaal circulair beleid en drie publicaties die jou op weg helpen.  

Waardevolle templates en canvasses?

Download ze hier gratis.

Ga zelf aan de slag met de strategie-gids hierboven en maak succesvol jouw stad of gemeente mooier! De gids helpt je om zelfstandig een strategie uit te werken samen met de templates.

Laat je gegevens achter en ontvang gratis een pakket met de belangrijkste templates en canvasses. Het pakket werd zorgvuldig samengesteld met de kennis van consultants en is hier beschikbaar voor alle lokale besturen.

Laat je gegevens achter en ontvang de strategische canvasses.

Publicatie 2022: Lokale besturen en de circulaire economie in Vlaanderen

Bij de start van het doe-netwerk Lokaal Circulair verkende Vlaanderen Circulair hoe lokale besturen nu al bezig zijn met de circulaire economie. Haal inspiratie bij de andere steden en gemeenten en bespaar jezelf zoekwerk. Alle resultaten lees je in dit helder rapport.