Gezocht: opvolger Steunpunt Circulaire Economie

donderdag 30 september 2021

Eind dit jaar loopt de termijn van het huidige Steunpunt Circulaire Economie af. De Vlaamse Regering blijft echter investeren in beleidsonderzoek en doet een oproep voor een opvolger. We zijn daarom op zoek naar onderwijs- en onderzoeksinstellingen die samen beleidsrelevant en wetenschappelijk onderzoek willen en kunnen uitvoeren naar de circulaire economie. De nieuwe termijn loopt van 2022 tot 2026. 

De OVAM, Vlaanderen Circulair en het Departement EWI ondersteunden de voorbije vijf jaar structureel het Steunpunt Circulaire Economie. Het Steunpunt, ook CE Center genoemd, onderzocht de rol die het beleid moet spelen in de transitie naar een circulaire economie. Eind 2021 eindigt de erkenningstermijn van dit Steunpunt.

Om de kennisnoden van het beleid op het vlak van circulaire economie in te vullen, koos de Vlaamse Regering er opnieuw voor om voor om te investeren in een steunpunt voor beleidsrelevant onderzoek.

We zijn daarom op zoek naar onderwijs- en onderzoeksinstellingen die samen beleidsrelevant en wetenschappelijk onderzoek willen en kunnen uitvoeren in de periode 2022-2026.

Het Steunpunt zal hoofdzakelijk de vraag moeten beantwoorden hoe het beleid de overgang kan maken naar een meer circulaire economie door materialen duurzamer te beheren. Er is een jaarlijks werkbudget van 600 000 euro voorzien.

Meer informatie

Hieronder vindt u het oproepdocument met de nodige info om een dossier in te dienen. We voegen ook het ontwerp van beheersovereenkomst van het nieuwe steunpunt toe. De deadline voor de indiening is 16 november 2021 om 10 u.

Infomoment

Op 18 oktober 2021 om 11 u. organiseerden we een online infomoment voor geĆÆnteresseerden. De PowerPoint presentatie kan je hier herbekijken.

Deel dit artikel