Vlaanderen
OVAM Toon navigatie menu

Bootcamp Circulaire Economie

Van 9 tot 15 september organiseerde Vlaanderen Circulair met partners een bootcamp voor ondernemende jongeren.

Powered by flickr embed.

STUDENT OF PAS AFGESTUDEERD?
WORD EEN VERNIEUWER
IN DE CIRCULAIRE ECONOMIE!

Van 9 tot 15 september 2018 organiseerde Vlaanderen Circulair met partners een bootcamp voor ondernemende jongeren. We verkennen het kruispunt van de circulaire economie en handel (retail). Doorheen de week timmeren we projectmatig professionele skills bij.

Adobe Spark Page

 

Challenge 2018: de circulaire winkel

Hoe zou een winkel eruit zien met een minimum aan verpakkingen? Of zelfs met enkel herbruikbare verpakkingen? Een winkel waar producten niet nodeloos de halve wereld hebben afgereisd en waar producenten een fair deel van de koek krijgen? Een winkel die (digitale) technologie combineert met maatschappelijke verantwoordelijkheid? En waar het nog fijn winkelen en werken is ook...

Zin om erbij te zijn in 2018?

schrijf nu in! >

Download de brochure >

Bootcamp-partner worden?

Laat van je horen >

5 DAGEN ONDERDOMPELING

5 dagen lang word je ondergedompeld in een actiegedreven bootcamp waar je samen met andere gedreven doeners in contact komt met de circulaire economie en (inter)nationale voorlopers. Er is tijd en ruimte voor discussie, bedrijfsbezoeken, individueel projectwerk en in groep de challenge(s) aanpakken. We zorgen voor een goede balans tussen inspanning en ontspanning.

NATRAJECT

We willen van de bootcamp geen geïsoleerd event maken. Daarom investeren we in een natraject. We helpen de deelnemers om van de bootcamp-concepten echte projecten te maken. Ook mensen die niet deelnamen aan de bootcamp zelf, kunnen nog instappen in het natraject.

In november en februari culmineert het natraject in terugkomevents met afgelijnde doelstellingen en resultaten.

 

Terugblik op de eerste editie:

Van 10 tot 16 september vond de eerste Bootcamp plaats in Antwerpen. 22 studenten en afgestudeerden volgden het intensieve en gevarieerde traject. Dat mondde op de laatste dag is uit in een gemeenschappelijk project: B/old Branders. Dit project zet zich in om de circulaire economie bekender, gemakkelijker bereikbaar en toepasbaar, kortweg populairder te maken. Je kan ook ontdekken wat de deelnemers er zelf van vonden:

Je kan ook lid worden van de Facebookgroep met de deelnemers, waar ook andere geïnteresseerden welkom zijn.

DOWNLOAD DE BROCHURE (2017) >

 

Morph