Bootcamp Circulaire Economie

In 2018 organiseerde Vlaanderen Circulair met partners een bootcamp voor ondernemende jongeren. Na het grote succes van de vorige editie, geven we deelnemende jongeren ook dit jaar een crash course in de circulaire economie.

Boostcamp 2019

Na het bootcamp van vorig jaar, lanceren we dit jaar een boostcamp. Dit boostcamp gaat door in Kortrijk van 8 september t.e.m. 12 september in samenwerking met Protopitch 3.0, een Interreg Frankrijk-Wallonië-Vlaanderen project met als Vlaamse partners TUA West en OCWest. Je wordt er helemaal ondergedompeld in de circulaire economie dankzij onze educatieve partners: Postgraduaat innoverend ondernemen voor ingenieurs, HOWest en UHasselt. Heb je al zin om er bij te zijn? Vul dan snel het formulier in.

schrijf nu in! >

Zondag 08/09

18.00: Onthaal
verwelkoming en kennismaking, voorstelling deelnemers en projecten en samenstelling van de groepen, meet & dine

Maandag 09/09

7.30u: ontbijt
9.00u: workshops en inspiratiesessies circulair ondernemen
12.30u: lunch
13.30u: uitwerking project onder begeleiding van coaches
18.30u: workshop circulair culinair

Dinsdag 10/09

7.30u: ontbijt
9.00u: workshops en inspiratiesessies circulair ondernemen
12.30u: lunch
13.30u: uitwerking project onder begeleiding van coaches + expertenmeetings
18.30u: Soirée Circulaire

Woensdag 11/09

7.30u: ontbijt
9.00u: prototyping
12.30u: lunch
13.30u: circulaire bedrijfsbezoeken en -presentaties
16.30u: Café Circulaire

Donderdag 12/09

7.30u: ontbijt
9.30u: pitchworkshop + voorbereiding en inoefening pitches
12.30u: lunch
14.00u: pitchbattle
16.00u: afsluitende drink

Powered by flickr embed.

STUDENT OF PAS AFGESTUDEERD?
WORD EEN VERNIEUWER
IN DE CIRCULAIRE ECONOMIE!

Van 9 tot 15 september 2018 organiseerde Vlaanderen Circulair met partners een bootcamp voor ondernemende jongeren. We verkennen het kruispunt van de circulaire economie en handel (retail). Doorheen de week timmeren we projectmatig professionele skills bij.

Adobe Spark Page

 

Challenge 2018: de circulaire winkel

Hoe zou een winkel eruit zien met een minimum aan verpakkingen? Of zelfs met enkel herbruikbare verpakkingen? Een winkel waar producten niet nodeloos de halve wereld hebben afgereisd en waar producenten een fair deel van de koek krijgen? Een winkel die (digitale) technologie combineert met maatschappelijke verantwoordelijkheid? En waar het nog fijn winkelen en werken is ook...

Zin om erbij te zijn in 2018?

schrijf nu in! >

Bootcamp-partner worden?

Laat van je horen >

5 DAGEN ONDERDOMPELING

5 dagen lang word je ondergedompeld in een actiegedreven bootcamp waar je samen met andere gedreven doeners in contact komt met de circulaire economie en (inter)nationale voorlopers. Er is tijd en ruimte voor discussie, bedrijfsbezoeken, individueel projectwerk en in groep de challenge(s) aanpakken. We zorgen voor een goede balans tussen inspanning en ontspanning.

NATRAJECT

We willen van de bootcamp geen geïsoleerd event maken. Daarom investeren we in een natraject. We helpen de deelnemers om van de bootcamp-concepten echte projecten te maken. Ook mensen die niet deelnamen aan de bootcamp zelf, kunnen nog instappen in het natraject.

In november en februari culmineert het natraject in terugkomevents met afgelijnde doelstellingen en resultaten.

 

Terugblik op de eerste editie:

Van 10 tot 16 september vond de eerste Bootcamp plaats in Antwerpen. 22 studenten en afgestudeerden volgden het intensieve en gevarieerde traject. Dat mondde op de laatste dag is uit in een gemeenschappelijk project: B/old Branders. Dit project zet zich in om de circulaire economie bekender, gemakkelijker bereikbaar en toepasbaar, kortweg populairder te maken. Je kan ook ontdekken wat de deelnemers er zelf van vonden:

Je kan ook lid worden van de Facebookgroep met de deelnemers, waar ook andere geïnteresseerden welkom zijn.

 

Morph