Op de Circular State Of The Union toont het partnerschap van Vlaanderen Circulair met trots de concrete acties en successen van het afgelopen jaar in de transitie naar een circulaire economie. Inspirerende voorbeelden uit onze zes werkagenda’s tonen hoe circulariteit in de praktijk wordt uitgerold. Daarnaast tonen we vele oplossingen voor de uitdagingen van de transitie waaronder financiering, beleid en onderzoek. Mis dit community moment niet en leg nieuwe contacten om verder samen te werken aan een circulair Vlaanderen!

Schrijf je hier in >

Voeg toe aan jouw agenda > 

PRAKTISCHE INFO

Datum:
donderdag 21 maart 2024
9u30 - 15u00

Plaats:
UHasselt
Martelarenlaan 42,
3500 Hasselt

Prijs: gratis

Programma

9u Ontvangst met koffie in de foyer van de faculteit Rechten van de UHasselt
9u30 Plenaire opening van de Circular State Of The Union door Minister Zuhal Demir en host van de dag Esther Noëth
9u45 Blik op de Circular State van Vlaanderen anno 2024  
door Paul De Bruycker, voorzitter Vlaanderen Circulair
10u00 10 actielijnen uit het Memorandum 2024 van Vlaanderen Circulair – Welke acties zijn prioritair in de opschaling van de transitie naar een circulaire economie in Vlaanderen?
Panelgesprek met oa Brigitte Mouligneau, transitiemanager Vlaanderen Circulair, Karel Van Acker, CE Center
10u30 Update strategische werkagenda’s Vlaanderen Circulair door de trekkers van bio-economie, circular bouwen, chemie/kunststoffen, maakindustrie, voedselketen en waterkringlopen
12u00 Netwerklunch in de foyer met fotobooth
13u30 Circulaire doeners in de kijker: parallelle walk-in sessies 
Hoe krijgt circulaire economie vorm in de dagelijkse praktijk? We zeten meer dan 10 doeners en hefbomen in de kijker. Je maakt zelf een keuze uit het brede aanbod in 3 rondes van 15 minuten. 
14u30 Sluiting van de dag met slotwoord Minister Jo Brouns met en een spetterende surprise act
15u00 De organisatie van FTI Hasselt nodigt jullie van harte uit op hun slotdrink. Elfde Linie, Elfde-Liniestraat - 3500 Hasselt

 

De Circular State of the Union gaat door op de slotdag van Flanders Technology & Innovation in Hasselt

Flanders Technology & Innovation (FTI) brengt iedereen samen rond technologie en innovatie. In de week van 16 maart zijn er FTI Festivals in verschillende steden. Ook in Hasselt. Daar is het thema ‘People Making Places’. Je ontdekt er via meer dan 40 activiteiten hoe mensen gebruikmaken van circulaire modellen, energiepositieve wijken en duurzame voedsel- en watersystemen om zich klaar te stomen voor de toekomst.

Meer info over FTI Hasselt >

Optimaliseer jouw transitie naar een circulaire en duurzame bedrijfsvoering met praktijkgericht onderzoek en ontwikkeling

Sara Gilissen en Tom Janssen UCLL

Tijdens deze sessie vertellen Sara Gilissen en Tom Janssen van UCLL meer over de expertisecentra Sustainable Resources en Smart Organizations. UCLL wil de bedrijven ontzorgen en een praktisch antwoord bieden op vragen rond de verduurzaming van het bedrijf en de transitie naar een meer circulaire economie. Dit doen ze via co-creatie projecten en dienstverlening, waarin ze de kennis en ervaring binnen de expertisecentra Sustainable Resources en Smart Organizations ten volle inzetten. In deze sessie zullen ze hun innovatieve en multidisciplinaire aanpak toelichten en een aantal showcases tonen van actuele projecten.

 

Benieuwd naar de vorige Circular State of the Union? 

Met 560 waren ze, de voortrekkers die naar Square in Brussel kwamen afgezakt voor de Circular State of the Union 2022 georganiseerd door Vlaanderen Circulair en al haar partners. “Vlaanderen zet alles op alles om de circulaire economie een boost te geven”, echode Vlaams Minister van economie en innovatie Hilde Crevits het enthousiasme tijdens haar openingstoespraak. 100 partners tekenden dan ook de engagementsverklaring voor de circulaire transitie in Vlaanderen.

Lees hier het verslag >