Oogstkaart (NL)

Oogstkaart maakt de voorraad gebruikte en/of circulaire materialen en grondstoffen in de bouw- en vastgoedsector inzichtelijk, voor zowel koop als verkoop. Anders gezegd: het platform brengt de urban mining potentie van Nederland in kaart.

Oogstkaart kent een lange geschiedenis en is tien jaar geleden ontwikkeld door Superuse Studios. Sinds 2020 is Oogstkaart onderdeel geworden van New Horizon Urban Mining. New Horizon hangt het circulaire gedachtegoed aan en heeft de intentie op dit vlak impact te maken. Het bedrijf ontmantelt gebouwen met als doel zoveel mogelijk materialen te oogsten voor hergebruik.

Om zowel aanbieders als afnemers zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, werkt Oogstkaart samen met de materialenscouts van New Horizon. Deze scouts herkennen de waarde van producten en grondstoffen uit de bebouwde omgeving. Door hun inzet kan Oogstkaart een kwalitatief aanbod van reststromen aanbieden.

Vraag en aanbod op Oogstkaart wordt door New Horizon actief bijeen gebracht. Wanneer een oogstvraag of -aanbod binnenkomt via Oogstkaart, nemen de materialenscouts met zowel de aanvrager als de aanbieder(s) contact op om een match mogelijk te maken.

Oogstkaart

Naar Oogstkaart >

Uitgever Superuse Studios

Categorieën Omgaan met reststromen › Matchmaking / delen / huren ›

Gerelateerde tools