PROJECTCALLS
FAQ: VAAK GESTELDE VRAGEN

FAQ's gerichte calls

Hieronder staan lijsten van vragen en antwoorden voor de gerichte call bouw, de gerichte call voedselketen en de gerichte call circulaire zorg. 

Wat valt onder de de-minimis regeling?

De de-minimisregeling vereist dat aan het bedrijf -in een periode van drie opeenvolgende, voorafgaande belastingsjaren- maximaal 200 000 EUR aan staatssteun werd toegekend. Het maakt niet uit of het hier gaat om Vlaamse, federale, Europese, … staatssteun. Hier vind je meer info.

Door de Coronacrisis heeft de Commissie een bijzondere mededeling aangenomen inzake staatssteun. Steun gegeven in het kader van Corona telt niet mee voor de de-minimis.

Voorbeelden van veelkomende subsidies die wél vallen onder de de-minimisregeling: KMO- portefeuille, VITO KMO-steun, rentetoelage Hinder Openbare Werken, FIT exportsubsidie, de PMV waarborgregeling, achtergestelde lening van het Participatiefonds, … Voorbeelden van veelkomende subsidies die niet vallen onder de de-minimisregeling: ecologiepremie, groeipremie, KMO-haalbaarheidsstudie, KMO-innovatieprojecten, …

Naar het FAQ overzicht