Vlaanderen
OVAM Toon navigatie menu

 

Andere financiering

Diverse overheden en fondsen maken middelen vrij voor circulaire economieprojecten. Een overzicht.

VLAIO

Algemene innovatiesteun van Agentschap Innoveren en Ondernemen (VLAIO)

De financieringsadviseurs van VLAIO kunnen je als ondernemer verder helpen wanneer je project een innovatie is van een product, dienst of businessmodel.

Meer over de adviesverlening van VLAIO >

Neem zeker ook een kijkje op de gids die VLAIO heeft gemaakt om je doorheen het financieringslandschap te loodsen:

Naar de financieringsgids >

Heb je een andere financieringsnood of wil je een samenwerking opzetten tussen private en publieke organisaties, dan zijn één van volgende recent gelanceerde calls misschien wel iets voor jou:

VLAKWA

VLAKWA-call: steun voor innovatieve waterprojecten

Heb je een projectidee over duurzame en innovatieve technologieën, producten en concepten die leiden tot een efficiënter waterbeheer (binnen een bedrijf, bedrijventerrein, stad,…)? Zeker als de innovatie ook leidt tot een besparing of recuperatie van grondstoffen en/of energie biedt Vlakwa consortia van bedrijven en organisaties de kans om een demonstratie- en disseminatieproject in te dienen.

Meer over de VLAKWA-call >

POM West-Vlaanderen

Quick Wins Fabrieken voor de Toekomst

Met de oproep 'Quick Wins Fabrieken voor de Toekomst' stimuleert POM West-Vlaanderen via Fabrieken voor de Toekomst de samenwerking tussen bedrijven. Concreet is er 500.000 euro om 20 kortlopende en praktijkgerichte innovatieve samenwerkingsprojecten te ondersteunen.

Meer over de call >

Econocom rapport: Financiering van de circulaire economie

Rapport Econocom financiering van de circulaire economie

We evolueren van een eigendomseconomie naar een gebruikseconomie. Dat is één van de principes waarop de circulaire economie is gestoeld. Er zijn in ons land de voorbije jaren honderden circulaire projecten ontwikkeld.

Deze projecten bevinden zich echter vaak nog in een experimentele (demonstratie)fase en kennen nog geen schaaleffect, mede door een gebrek aan aangepaste, innovatieve financiering. Daarnaast missen vele bedrijven en overheden de kennis rond innovatieve financierings- en as-a-service modellen.

ONTDEK HET RAPPORT

  • 115 pagina's met nieuwe inzichten over de circulaire economie
  • De knelpunten en opportuniteiten voor financiële dienstverleners, bedrijven en overheden
  • Succesvolle praktijkvoorbeelden van circulaire financiering.

RAPPORT DOWNOADEN >

Boxshot financieel dossier

Publicatie: de circulaire economie financieren

Circulaire ondernemingen financieren: hoe moet dat dan? Wat moet veranderen? Wat niet? En wat zijn de risico’s? Dit rapport biedt een overzicht van wat we vandaag alvast weten.

Ontdek de publicatie >