Vlaanderen
OVAM Toon navigatie menu

 

Andere financiering

Diverse overheden en fondsen maken middelen vrij voor circulaire economieprojecten. Een overzicht (dat we voortdurend uitbreiden).

VLAIO

Onze partner VLAIO onderhoudt een erg volledige databank met de belangrijkste steunmaatregelen van de provinciale, Vlaamse, federale en Europese overheden.
Meer weten >

 

FDMB

Het Fonds Duurzaam Materialen- en Energiebeheer wil mensen, organisaties en bedrijven inspireren tot gedragsverandering door duurzame en vernieuwende projecten rond materialen- en energiebeheer te ondersteunen.
Meer weten >

VMH

VMH zoekt projecten die een “entrepreneurs team” kan omzetten in bedrijven die de circulaire economie kunnen versnellen.
Meer weten >

 

Trividend

Trividend investeert in sociale en maatschappelijk bewogen ondernemingen en ondernemers, met risicokapitaal.
Meer weten >

Econocom rapport: Financiering van de circulaire economie

Rapport Econocom financiering van de circulaire economie

We evolueren van een eigendomseconomie naar een gebruikseconomie. Dat is één van de principes waarop de circulaire economie is gestoeld. Er zijn in ons land de voorbije jaren honderden circulaire projecten ontwikkeld.

Deze projecten bevinden zich echter vaak nog in een experimentele (demonstratie)fase en kennen nog geen schaaleffect, mede door een gebrek aan aangepaste, innovatieve financiering. Daarnaast missen vele bedrijven en overheden de kennis rond innovatieve financierings- en as-a-service modellen.

ONTDEK HET RAPPORT

  • 115 pagina's met nieuwe inzichten over de circulaire economie
  • De knelpunten en opportuniteiten voor financiële dienstverleners, bedrijven en overheden
  • Succesvolle praktijkvoorbeelden van circulaire financiering.

RAPPORT DOWNOADEN >

Boxshot financieel dossier

Publicatie: de circulaire economie financieren

Circulaire ondernemingen financieren: hoe moet dat dan? Wat moet veranderen? Wat niet? En wat zijn de risico’s? Dit rapport biedt een overzicht van wat we vandaag alvast weten.

Ontdek de publicatie >