Vlaanderen
OVAM Toon navigatie menu

Zero Food Waste Vlaanderen

Een netwerk tegen voedselverlies bouwen

 

 
 
 

Voedselverlies en voedselverlies beperken blijven hot items. FoodWIN, het Europese innovatienetwerk rond voedselverlies, zoekt naar manieren om haar kennis zo goed en snel mogelijk te verspreiden. Het project Zero food waste Vlaanderen probeert een werkbaar samenwerkingsmodel op poten te zetten.

FoodWIN is het Europese innovatienetwerk rond voedselverlies. Het ondersteunt en verbindt zo’n tweehonderd innovatoren en ondernemers uit heel Europa die blauwdrukken ontwikkelen om voedselverlies te verminderen. FoodWIN organiseert zelf events, maar neemt ook actief deel aan projecten en overleg. In de toekomst wil Foodwin de focus verleggen van zelf implementeren naar zoveel mogelijk acties uit te besteden aan de netwerkleden.

Het project Zero food waste Vlaanderen – Naar een circulaire aanpak van de voedselketen onderzoekt hoe dit samenwerkingsmodel tussen Foodwin als expert en de netwerkleden als uitvoerders het beste gestructureerd wordt.

Daarnaast ontwikkelt Foodwin binnen dit project een online tool als evaluatie- en inspiratie-instrument voor wie actie wil ondernemen tegen voedselverlies.

 
 
 

FoodWIN

Partners Coduco, Komosie (en Schenkingsbeurs), WOWfood, Eatmosphere, Citylab, Rekub, Foodlab & Incubator Proef, Resilia solutions en Level IT

Sectoren

BELANGRIJKSTE
RESULTATEN

 

 
 
 

BELANGRIJKSTE
GELEERDE LESSEN

 

 
 
 

WAT BRENGT
DE TOEKOMST?