YOKUU!

YOKUU maakt schoonmaakparels zonder verpakking met goede bacteriën die bijdragen aan een gezonde omgeving.

YOKUU is een Antwerpse start-up die een nieuwe manier van schoonmaken op de markt bracht. Joris Jansen ontwikkelde schoonmaakparels die zo’n 15 miljard goede bacteriën bevatten. Die bacteriën reinigen, ontvetten, ontgeuren en ontstoffen oppervlakken en helpen zo op een ecologische manier schoonmaken.

In de natuur houden goede bacteriën de omgeving schoon. In het menselijk lichaam en overal rondom ons doen zij hetzelfde, maar ze worden vaak mee weggepoetst door chemische schoonmaakmiddelen. Joris wil daar verandering in brengen en ontwikkelde daarom ecologische schoonmaakparels.

Klassieke schoonmaakproducten bestaan voor 90% uit water. Dat neemt heel wat transportruimte in, terwijl in elk huis water gewoon uit de kraan komt. Door enkel de droge stof te vervoeren, werd er al bijna 12 000 liter water minder vervoerd en daalt dus de CO2-uitstoot. Daarnaast kunnen de parels opgelost worden in emmers of in herbruikbare spuitflessen waardoor er al zo’n 11 000 stuks plastic bespaard zijn door het gebruik van YOKUU parels.

Via de website kan je een allesreiniger, vloerreiniger, badkamerreiniger en glasreiniger bestellen.