We organiseren onze acties in zes thematische werkagenda's:
Werkagenda's:
Bio-economie
Circulair Bouwen
Chemie/Kunststoffen
Maakindustrie
Voedselketen
Waterkringlopen
Zeven hefboomwerkingen zorgen voor extra ondersteuning:
Hefboomwerkingen:
Beleidsinstrumenten
Circulair aankopen
Communicatie
Innoveren & Ondernemen
Financiering
Jobs & Vaardigheden
Onderzoek
Wat, waarom en hoe?
Waarom gaan we voor een circulaire economie?
Toekomstbeelden 2050
Hoe zien we onze circulaire toekomst?
Over onze aansturing
Wie stuurt wat bij Vlaanderen Circulair?
Wilderhof, een toegewijd familiebedrijf opgericht in 2008 in Borgloon, wist de kunst van fruitteelt te perfectioneren. Hun verhaal is er een van passie, kwaliteit en vooral duurzaamheid. Met een focus op het hergebruik van imperfect fruit hebben ze het Bes’t 100% Puur concept gecreëerd dat niet alleen goed is voor het milieu, maar ook heerlijke producten oplevert.
Het bedrijf specialiseert zicht in het telen van zowel hard- als zachtfruit, waaronder aardbeien, frambozen en bramen. Deze delen ze op in twee categorieën: premium en non-premium fruit. De premium categorie is perfect van vorm en grootte en kan dus verkocht worden aan retailers. Het non-premium fruit dat niet kan voldoen aan de hoge eisen van de retailers krijgt bij Wilderhof een tweede kans.
In lijn met hun zero-waste beleid, besloot Wilderhof om deze fruitsoorten te hergebruiken en om te toveren tot nieuwe producten onder de naam: ‘Bes’t – 100% Puur’. Deze productlijn omvat producten zoals BOOST’hie, een 100% bessensap boordevol smaak en voedingstoffen. Daarnaast bieden ze Wilderstroop aan van bramen of frambozen en jammie!fruit, een snelfruitproduct dat kan gebruikt worden om zelf heerlijke bereidingen te maken zoals jam, smoothies of om simpelweg in te vriezen voor later gebruik.
Afbeelding: website Wilderhof