Wat ruist er in het NextGen District?

NextGen District: Pioniers van de Circulaire Economie

In het bruisende hart van NextGen District werken vernieuwers aan revolutionaire projecten. Port of Antwerp-Bruges fungeert als duurzame hoeksteen, waarbij hernieuwbare energie, recycling en geoptimaliseerde logistiek deel uitmaken van hun duurzaamheidsmissie. Als voorloper in dit ecologische tijdperk moet dit hét duurzame knooppunt voor de toekomst betekenen.

Pioniers in het NextGen District

TripleHelix, een van de voortrekkers van dit district, lanceert SurePUre, een pilootfabriek voor de recyclage van polyurethaanschuim en PET schaaltjes. Deze innovatie herdefinieert het 'NEEM - MAAK - WASTE'-paradigma en biedt een nieuw model van circulaire waardeketens voor specifieke materialen. Van logistiek tot financiële waardering, zij zetten in op nieuwe ecosystemen van partners om Molecules as a Service aan te bieden.

Bolder Industries, een andere baanbrekende speler, zet afgedankte banden om in waardevolle grondstoffen met een CO2-reductie van 90%. Hun gecertificeerde producten, zoals BolderBlack en BolderOil, transformeren de industrie en voldoen aan de hoogste normen van circulaire grondstoffen.

PureCycle geeft polypropyleenplastic een tweede leven. Hun uniek zuiveringsproces scheidt kleur, geur en verontreinigingen van plastic afval, waardoor het kan worden omgezet in zuivere gerecyclede hars. Deze technologie herdefinieert plasticrecycling en opent de deur naar een hernieuwbaar plastic dat meerdere keren kan worden gebruikt.

Deze drie vooruitstrevende bedrijven weerspiegelen de ambitie van NextGen District. Hun gedurfde inspanningen vanuit de Triple Helix-benadering illustreren een toekomst waarin circulaire economieën en duurzame praktijken de norm zijn. Als pioniers tonen ze niet alleen een weg naar minder afval en lagere CO2-uitstoot, maar ook naar een wereld waarin grondstoffen hergebruikt en geoptimaliseerd worden voor een betere planeet en toekomstige generaties.