Vlaanderen
OVAM Toon navigatie menu

WASTE_FULL

De circulaire hub voor de kleintjes

 

 
 

Kinderspullen kosten handen vol geld, maar worden vaak slechts 3-6 maand gebruikt. Vaak zijn ze nog in prima staat, maar toch stroomt slechts 1/3e door naar hergebruik. Net als Mic Mac Minuscule, zijn er heel wat starters, designers die dit graag anders en meer circulair zien, maar aanlopen tegen drempels zoals schaal, markt testing, logistiek en opschaling. Daarom hebben we de ambitie, een Circulaire Hub op te richten voor starters, designers en kleine ondernemingen die circulaire producten/diensten op de particuliere markt willen brengen voor kinderen en hun jonge ouders.

Deze Circulaire Hub heeft 3 luiken:

  1. Digitale Marktplaats: waar ‘circulair’ een selling-point wordt en service eisen realistisch zijn. Markt testing en co-creatie met consumenten en input/feedback kan hier plaats vinden. We willen schaal- en kennis voordeel creëren en kort cyclische klantfeedback
  2. Fysieke Hub: een fysieke, sociale plek bij een maatwerk partner van waar uit e- en re-commerce kan plaatsvinden, alsook prototyping en opschaalproductie voor de belangrijkste materiaalstromen waarop we focussen (hout, textiel, metaal, papier/karton)
  3. Kennis Hub: uitwisseling van kennis en ervaring, over materiaalstromen heen, met sterke focus op learning-by-trying

Aan de hand van concrete prototype cycli willen we zo de circulaire principes uittesten maar ook tastbaar maken in deze maatschappelijk belangrijke levensfase.

 
 

Download pdf bestand

Mic Mac Minuscule BVBA

Partners Mic Mac Minuscule BVBA, Kunnig VZW, Kabinet O, Mathias De Cock, Netwerk Bewust Verbruiken VZW

Sectoren

BELANGRIJKSTE
RESULTATEN

 

 
 

BELANGRIJKSTE
GELEERDE LESSEN

 

 
 

WAT BRENGT
DE TOEKOMST?