VANIER

Een platform dat producten via korte keten van bij Gentse landbouwers tot bij Gentse winkels en restaurants brengt

VANIER Gent is een coöperatief platform waar landbouwers en producenten hun producten aanbieden aan winkeliers, horeca en grootkeukens. Het aanbod bestaat uit seizoensgebonden, lokale producten en gaat van groenten en fruit tot zuivel en vlees. Ook Gentse specialiteiten zitten in het gamma. Die producten worden milieuvriendelijk en verpakkingsarm geleverd door VANIER.

Horeca, winkeliers en grootkeukens zetten hun klanten graag seizoensgebonden, lokale producten voor. Gentse boeren hebben die producten in de aanbieding. VANIER brengt de twee partijen samen op hun platform en zorgt ervoor dat producenten en afnemers een duurzame samenwerking kunnen aangaan. Het is dé webshop voor korte keten in Gent. VANIER speelt niet enkel een rol als platform en webshop, maar zorgt ook voor de logistiek, marketing en contact met de partijen. Daarnaast organiseert VANIER regelmatig ontmoetingsmomenten.

Om de producten nog duurzamer te maken, zijn ze verpakkingsarm en wordt voedselverspilling zo veel mogelijk tegengegaan. Omdat zowel de boeren als de afnemers uit dezelfde regio komen, blijft ook het transport beperkt.

Deze korte keten, waarbij de producent en de consument rechtstreeks met elkaar in contact staan, zorgt ervoor dat de oorsprong van de producten bekend is, dat de boeren een eerlijke prijs krijgen en dat de lokale economie ondersteund wordt. Het initiatief kwam van een jonge groep ondernemers als onderdeel Linked.Farm met de steun van Stad Gent.

VANIER

Partners Stad Gent

Sectoren

Thema's

Organisaties