Urbanisto

Levensduurverlenging van e-bikes door het opbouwen en uittesten van een circulaire community rond de Urbanisto

Qemu, Urbanisto en Compagnon slaan de handen in elkaar om een circulaire community rond elektrische fietsen op te bouwen en uit te testen. Zij willen gebruikers en fietswinkels samenbrengen op een online platform waarbinnen zij de inwisselbare voorstukken kunnen uitwisselen, verhuren en verkopen.

Urbanisto is de eerste modulaire elektrische fiets. Het achterframe blijft hetzelfde en het voorstuk kan aangepast worden naar een cargofiets, bakfiets, tandem of gewone fiets. Dankzij een eenvoudig kliksysteem is er geen gereedschap nodig om de fiets aan te passen.

Samen willen Qemu, Urbanisto en Compagnon een project uitwerken waarin ze een circulaire community opbouwen van gebruikers en fietswinkels. Binnen die community kunnen zij dan de voorstukken onderling uitwisselen, verhuren of verkopen.

Omdat het ontwikkelen van een community rond modulaire fietsen nooit eerder werd gedaan, beginnen de partners met het creëren van een juridisch kader en ontwikkelen ze daarna het platform om nadien te testen. Meer informatie over de fietsen is te vinden via www.urbanisto.bike .

Foto door Paolo Candelo op Unsplash.com

Urbanisto

Partners Qemu, Compagnon

Sectoren

Thema's

Organisaties