Those Vegan Cowboys

Zuivelproductie transformeren voor een duurzame toekomst

Those Vegan Cowboys zet zich in voor een duurzame en circulaire voedselproductie door de impact van de zuivelindustrie op het milieu te verminderen. De ‘stainless steel cow’ staat daarbij symbool voor een toekomst waarin voedsel op een milieuvriendelijke manier wordt geproduceerd en waarin boeren een cruciale rol spelen in een duurzamere wereld.

De productie van kaas en andere zuivelproducten heeft een grote impact op land, water, biodiversiteit en het klimaat. Het team achter Those Vegan Cowboys introduceert daarom een metalen koe die met een innovatieve techniek gras efficiënt omzet in melkeiwitten.

Het doel van Those Vegan Cowboys is om kaas te produceren die minstens vijf keer efficiënter is dan traditionele productie. Duurzaamheid, circulariteit en diervriendelijkheid staan daarbij centraal. Het resultaat: er is veel minder land en water nodig, terwijl de COZ-uitstoot aanzienlijk daalt.

Met de ‘stainless steel cow’ als symbool, ondersteunt Those Vegan Cowboys de boeren van maatschappelijke lasten, waardoor zij de echte beheerders van het land worden en nog betere landbouwers worden. Het uiteindelijke doel is een toekomst creëren waarin voedselproductie in balans is met de natuur en waarin boeren een cruciale rol spelen in een duurzamere wereld.

Those Vegan Cowboys

Sectoren

Organisaties