Vlaanderen
OVAM Toon navigatie menu

The next generation is circular

Jongeren sensibiliseren met een spel

De POM West-Vlaanderen is een verzelfstandigd agentschap dat het sociaal-economisch beleid van de provincie uitvoert om de motor van de Westvlaamse economie en zijn kmo’s op een hoger toerental te laten draaien.

Daarbij stellen ze vast dat jongeren nog te weinig worden geconfronteerd met de beperkingen van onze lineaire economie. De jongeren van vandaag zijn echter wel de ondernemers en beleidsmakers van morgen. De sleutel tot de transformatie van onze economie ligt dus voor een groot stuk bij hen. De POM stelt zich dan ook tot doel om de ondernemers van morgen te laten kennismaken met de vele mogelijkheden van circulaire economie.

In dit project ontwikkelt de POM een educatief spel waarin jongeren van tweede en derde graad secundair onderwijs in de huid kruipen van een ondernemer die zijn bedrijf wil omvormen naar een circulair bedrijfsmodel. Een app leidt hen doorheen de verschillende stappen van dit transformatieproces en laat hen via praktische opdrachten met deze uitdaging aan de slag gaan. Het spel daagt de speler uit om zijn mindset en consumentengedrag kritisch in vraag te stellen.