Vlaanderen
OVAM Toon navigatie menu

The Circular Kickstart

Boost je circulair businessidee en vertienvoudig je kansen tot slagen

Je hebt een straf businessidee met circulair potentieel en je wilt de markt veroveren? Boost dan je business met het eerste acceleratortraject rond circulair ondernemen in Vlaanderen! De Circulaire Kickstart, een initiatief van The Circular Hub, geeft 10 circulaire vernieuwers de kans om 8 maanden lang een intensief traject te volgen.

Werk onder begeleiding van ervaren experten en mentoren aan je circulaire waardepropositie, businessmodel, product design, marketing, ... en leer hoe je je circulaire product of idee winstgevend maakt.

Accelereren kun je leren

Van 13 juni tot 9 september kan je je inschrijven voor het traject en op 27 september nodigen we 20 kandidaat-deelnemers uit om hun idee te pitchen voor een jury. De 10 meest beloftevolle circulaire starters zullen in oktober beginnen met een intensief traject van 8 maanden.

Als je geselecteerd wordt, zullen we je meenemen in een rollercoaster waarin we je van idee tot marktlancering begeleiden, helpen positioneren op de markt door media- en communicatie-inspanningen en je toegang geven tot een exclusief netwerk van circulaire ondernemers en financierders. Het traject bestaat uit verschillende aspecten: een startersclass met opleiding en workshops, individueel advies, mentorship, een co-workingplek, netwerkevents, enz.

De focus van de Circulaire Kickstart is uniek. De businessinzichten die elke starter nodig heeft zijn de basis van het programma, maar we verrijken die inzichten met skills zoals systeemdenken, circulaire business- en verdienmodellen, nieuwe vormen van samenwerking en het opzetten van een circulaire waardeketen. Door een combinatie te bieden van circulaire thema’s en algemene startup thema’s stomen we je idee klaar voor de ondernemerswereld. Je leert in het traject niet enkel van onze geselecteerde experten en mentoren, maar zeker ook van je collega-deelnemers. Leren van elkaar is een heel belangrijk onderdeel van het programma.

Download pdf bestand

Partners Gent, Provincie Oost-vlaanderen, De Startersfabriek, Ministry of Makers, BNP Paribas Fortis, Acerta, Econocom, C02 Logic, The Global Picture, Apollo18, Cojak en Vlaanderen Circulair.

Sectoren