TEAL

Transitie Eco-Artistiek Leven: OmBouwen

De initiatiefnemers van Made with Love Projects vzw ontwikkelen al vele jaren projecten voor een betere wereld, denk bijvoorbeeld aan Ecotopia, het eerste ecohuis van België, of de fabriek van Ecover in Westmalle, de eerste ecologische fabriek ter wereld. We organiseren ook al 6 jaar het gezondheidsfestival Body & Soul vol workshops rond preventieve gezondheidszorg en levenskunst.

Als uitbreiding voor onze werking willen we een verplaatsbaar circulair community center creëren waar het hele jaar door ecologisch en sociaal innovatieve activiteiten kunnen doorgaan: het TEALcenter. Stakeholders kunnen er samenwerken aan diverse projecten volgens de principes van TEAL (heelheid, zelfsturing en ecosysteem-denken) en sociocratie. Klimaatbewuste jongeren kunnen er meewerken aan emissieverlagende initiatieven. Bedrijven kunnen er samenwerken aan een circulaire economie. Er kunnen ervaringsgerichte workshops plaatsvinden in samenspraak met lokale initiatieven. Iedereen kan komen leren hoe ze levenskunst in de praktijk brengen door beter te ontspannen, gezonder te eten en milieuvriendelijker te leven in verbinding.

We zijn ervan overtuigd dat in het huidige internettijdperk waar veel communicatie online gebeurt, geschikte, fysieke plaatsen essentieel blijven voor het bij elkaar brengen van mensen, samen leren, werken en overdragen van ervaringen. De flexibiliteit en impact van een verplaatsbaar community center zijn niet te overschatten. De mogelijkheden zijn enorm!

 

Download pdf bestand

Made with Love Projects vzw

Partners Komosie vzw, koepel van sociale ondernemers, Kamp C, Eco-architect en co-housingspecialist Hugo Vanderstadt en Eco-bouwmaterialen-specialist Wolf Jordan

Sectoren

Thema's

Organisaties

BELANGRIJKSTE
RESULTATEN

  1. Het TEALcenter is gemakkelijk op te bouwen en verplaatsbaar. Het omvat een lichte constructie gemaakt uit circulaire materialen en is op één dag op te bouwen, zowel ergens in de stad als op het platteland. Bovendien is het concept plaatsbaar zonder bouwvergunning voor 4 maanden.
  2. Het center is enorm flexibel en schaalbaar. De achthoekige basisstructuur van 116 m² kan worden uitgebreid tot 500 m in de lengte en tot ruim 4000 m² oppervlakte, afhankelijk van de invulling: repairateliers, coworkingruimte, preventief gezondheidscentrum …
  3. De invullingsmogelijkheden van dit community-innovatiecentrum zijn eindeloos: een community resource center, een co-werk of co-leeromgeving, een repairatelier, een transitiecentrum in of bovenop een verlaten fabriek, een collectief dienstengebouw in een innovatieve landbouwzone …
  4. Er zijn verschillende concepten van onze TEALcenters in ontwikkeling: een Lifestyle roadshow (https://www.wegocircular.eu/lifestyle2020), een community resource center (www.community-innovation.be), een ‘vredeshuis’ (vredeshuis.jouwweb.be), een TEALcenter op concessie van 5 jaar in Borgerhout (www.tealcenter.org) …

BELANGRIJKSTE
GELEERDE LESSEN

  1. De grote waaier aan invulmogelijkheden van het TEALcenter zorgt voor een niet te onderschatten impact op de samenleving. Als verplaatsbare satellietkantoren bijvoorbeeld kunnen ze rechtstreeks een oplossing vormen voor de files (en burn-outs), én bijdragen bij tot een beter klimaat.
  2. Het TEALcenter biedt een andere perspectief op samenleven, samen leren en samenwerken en geeft ons de kans werk te maken van een echte deeleconomie. Het TEALcenter vormt een soort van wel doordacht Zwitsers zakmes voor ecologische en sociale innovatie. Door zinvol te verbinden kan iedereen deel worden van de oplossing.
1 dag opbouwtijd
116 M2 groot, makkelijk uit te breiden