We organiseren onze acties in zes thematische werkagenda's:
Werkagenda's:
Bio-economie
Circulair Bouwen
Chemie/Kunststoffen
Maakindustrie
Voedselketen
Waterkringlopen
Zeven hefboomwerkingen zorgen voor extra ondersteuning:
Hefboomwerkingen:
Beleidsinstrumenten
Circulair aankopen
Communicatie
Innoveren & Ondernemen
Financiering
Jobs & Vaardigheden
Onderzoek
Wat, waarom en hoe?
Waarom gaan we voor een circulaire economie?
Toekomstbeelden 2050
Hoe zien we onze circulaire toekomst?
Over onze aansturing
Wie stuurt wat bij Vlaanderen Circulair?
Aan de KU Leuven werd een nieuwe technologie ontwikkeld om elektronica automatisch te demonteren gebruikmakende van artificiële intelligentie (patent in aanvraag). In dit project zal de labo-opstelling van de KU Leuven mobiel gemaakt worden in samenwerking met de Valtech groep voor een industriële piloot bij het bedrijf Galloo. Belangrijke aspecten hierbij zijn de vereiste veiligheidsmaatregelen, en de opleiding van de operatoren. Met dit pilootproject zullen zowel de lerende algoritmes, als de geavanceerde computervisie-systemen getraind worden om met een grotere variëteit aan producten om te gaan.
Innovatieve business modellen zullen geëxploreerd worden, zoals het aanbieden van automatische demontage als een dienst. Naast het automatisch ontmantelen zal ook de herkenning van componenten voor hergebruik onderzocht worden.
Het doel van dit project is om het potentieel voor verdere opschaling demonstreren. Tegelijk is het de bedoeling om de onderzoeksresultaten toegankelijk te maken voor het brede publiek. Zo wilt het consortium aantonen wat het maatschappelijk belang is van dergelijke technologische innovaties.
KU Leuven
Partners Galloo, Valtech Group
Sectoren
Thema's
Organisaties