We organiseren onze acties in zes thematische werkagenda's:
Werkagenda's:
Bio-economie
Circulair Bouwen
Chemie/Kunststoffen
Maakindustrie
Voedselketen
Waterkringlopen
Zeven hefboomwerkingen zorgen voor extra ondersteuning:
Hefboomwerkingen:
Beleidsinstrumenten
Circulair aankopen
Communicatie
Innoveren & Ondernemen
Financiering
Jobs & Vaardigheden
Onderzoek
Wat, waarom en hoe?
Waarom gaan we voor een circulaire economie?
Toekomstbeelden 2050
Hoe zien we onze circulaire toekomst?
Over onze aansturing
Wie stuurt wat bij Vlaanderen Circulair?
Met Studio AMA streeft oprichtster Soraya Wancour naar de meest duurzame en ethische manier om kleding te maken. Door te kiezen voor lokale grondstoffen en lokale productie in maatwerkbedrijven, is elk stuk 100% circulair.
De productie van kleding vraagt veel grondstoffen en gebeurt niet altijd op een ethisch verantwoorde manier. Aan het einde van hun levensduur verdwijnen veel kledingstukken op de afvalberg zonder enige vorm van herstel of recyclage, omdat fast-fashion de mode-industrie beheerst. Hier wil Soraya Wancour verandering in brengen. Daarom richtte ze Studio AMA op, een broedplek voor een alternatief model binnen de mode-industrie.
Zowel het ontwerp, het gebruik van grondstoffen, de productie en de verkoop gebeuren volgens circulaire principes. Daarnaast is Soraya voorstander van de korte keten, een systeem dat al gekend is in de voedingsindustrie, maar nog een doorbraak moet maken in de modewereld. Ze gaat op zoek naar materiaal in Belgische ateliers, zodat het transport beperkt blijft en alle kledingstukken van lokale oorsprong zijn.
Alle stukken worden geproduceerd in lokale maatwerkbedrijven, zodat het merk zowel duurzaam als sociaal is. Naast de verkoop van kleding, biedt Studio AMA ook workshops aan om te leren hoe kledij duurzaam gebruikt en hersteld kan worden.