Samsonite

Samsonite produceerde circulaire reiskoffers gemaakt uit gerecycleerd polypropyleen en petflessen.

In 2019 produceerde Samsonite de eerste circulaire koffer met hergebruikt plastic afval naar aanleiding van Earth Day. Deze koffer is ‘made in Belgium’ en was de eerste ter wereld die gemaakt werd van gerecycleerd huishoudelijk kunststofafval. Na het succes van deze eerste lijn, lanceerde Samsonite in 2021 de Magnum ECO lijn koffers. Ook die zijn volledig gemaakt van secundaire kunststoffen.

Het team van het Europese innovatie- en ontwikkelingscentrum in Oudenaarde onderzoekt voortdurend innovatieve materialen en technologieën. Het resultaat: geavanceerde producten die comfortabel zijn in gebruik, gemaakt met de lichtste materialen. En dat in combinatie met uitstekende kwaliteit en duurzaamheid. De circulaire S’Cure ECO “Green Grey” koffer van Samsonite is een van die producten en is perfect afgestemd op de behoeften van de moderne reiziger terwijl ze stijlvol is afgewerkt.

De buitenkant van de koffer is gemaakt van gerecycleerd polypropyleen van post-consumer verpakkingen, terwijl de binnenstof is gemaakt van gerecycleerde petflessen. Dat betekent dat de grote koffer ongeveer 483 yoghurtpotjes en 14 plastic flessen bevat. Hierdoor is de hele koffer duurzaam gemaakt, en is ze ook licht en sterk in gebruik. Het basismateriaal van de koffers is afkomstig van Quality Circular Polymers (QCP), een samenwerking van SUEZ en LyondellBasell die circulaire polymeren produceren in Nederland.

Samsonite is voortdurend op zoek naar nieuwe manieren om de ecologische voetafdruk van de bedrijfsactiviteiten te verkleinen. Zo kunnen Samsonite en QCP zo’n 55 000 ton plastic per jaar recycleren. Deze koffers gemaakt van duurzame materialen zijn nog maar het begin.