Ruilwinkel Het Wisselke

Bij Het Wisselke in Hasselt kan je gebruikte kinderspullen binnen brengen in ruil voor stempels waarmee je nieuwe spullen kan kiezen.

Ruilwinkel Het Wisselke in Hasselt is een ruilwinkel voor baby-en peuterspullen. Ouders kunnen er gebruikte spullen binnenbrengen in ruil voor stempels waarmee ze nieuw materiaal kunnen krijgen.

Kinderen, en vooral jonge kinderen, groeien enorm snel uit hun kleding. Tegelijk zijn er altijd ouders die op zoek zijn naar nieuwe spullen. Daarom kunnen gebruikte materialen, die nog in goede staat zijn, binnengebracht worden bij ruilwinkel Het Wisselke. Alles is welkom: van speelgoed en slaapspullen, tot verzorgingsmateriaal en vervoersmiddelen voor kinderen tot drie jaar. Er is ook een klein assortiment zwangerschapskleren voor toekomstige mama’s.

In ruil voor de gebruikte spullen krijgen ouders een bepaald aantal stempels. Ook deelnemen aan de activiteiten van de Opvoedingswinkel, het Peuternestje of de Speelkaart kan extra stempels opleveren. Aan organisaties die met kansarmen werken worden volle spaarkaarten gegeven zodat zij gezinnen uit de doelgroep goed op weg kunnen helpen.

Al sinds 2015 werkt Het Wisselke mee aan kinderkansarmoede en duurzaamheid in Hasselt. Naast de winkel is er ook een ontmoetingsruimte voorzien, waar gezinnen elkaar kunnen ontmoeten.