Real Brides

Vrouwen helpen vrouwen door hun bruidsjurken een tweede leven te geven

Real Brides vzw is een bruidswinkel die gedoneerde bruidsjurken en avondjurken verkoopt aan lage prijzen. 60% van de winst gaat naar vier vrouwondersteunende goede doelen (Think Pink, ANBN, Cherut, Moeders voor Moeders).

Wij hebben 3 doelstellingen:

  1. Ten eerste willen we alle bruiden de kans bieden in de jurk van hun dromen te trouwen. Veel vrouwen kunnen zich geen dure jurk veroorloven en op deze manier bieden we iedereen de kans om toch dié ene jurk te vinden.
  2. Ten tweede willen we trouwjurken (en avondjurken) hergebruiken. De meeste vrouwen dragen hun trouwjurk maar één keer om ze vervolgens voor de rest van hun leven op de zolder te leggen. Veel jurken gaan dus verloren en hiervoor bieden wij een ecologische oplossing.
  3. Ten slotte willen we vrouwen in moeilijkheden steunen door 60% van de opbrengst te doneren aan vrouwondersteunende goede doelen.

Onze werking is als volgt:

Wij krijgen een jurk binnen in de vorm van een donatie. De schenkster kiest een goed doel dat een deel van de opbrengst krijgt. Wij laten de jurk reinigen en bieden deze te koop aan via onze webshop en een zelf ingerichte pasruimte / boetiek.