Omage

Een plantaardige hommage aan kaas

Omage startte als een experiment. Al snel groeide het bedrijf van Neri De Meester uit tot een succesverhaal met kaas die ook door kaasliefhebbers gesmaakt wordt. Het geheim van Omage? Het is een plantaardig alternatief voor kaas gemaakt van noten en zaden die gerijpt en gefermenteerd worden onder speciale omstandigheden.

Neri De Meester wilde al van jongs af aan haar steentje bijdragen om een betere plek te maken van onze aarde en onze negatieve impact erop te verkleinen. Ze ontdekte dat dat ook met voeding kan. “Voeding is naast kunst en mode een grote passie van mij. In 2014 volgde ik in de VS de opleiding Raw Food Chef. Zo begon ik op andere manieren naar voeding te kijken en met voeding aan de slag te gaan. Terug in België voelde ik al snel dat er omwille van ethische, ecologische en gezondheidsredenen een grote vraag was naar alternatieven voor zuivel. Ook bij vegetariërs.”

“Met Omage creëer ik een echte kaasbeleving, maar dan met plantaardige ingrediënten. Dat slaat aan, want ik merk dat kaasliefhebbers meer voor gemengde kaasplanken kiezen en dat kaaswinkels daar ook mijn veganistische camemberts op leggen. Ik maak ze met respect voor de eeuwenoude traditie en kennis van de kaasmakerij. Ik mix biologische cashewnoten met water en culturen die voor de typische eiwitomzetting, smaak en witte schimmelkorst zorgen. Ook de textuur, voedingswaarde en kwaliteit doen niet onder voor echte kaas.”

Ook de duurzaamheid van de verpakking is voor Neri belangrijk. Ze werkt alleen met recycleerbare materialen: karton, glas en papier waar calcium in zit. Dat papier beschermt haar kazen op een natuurlijke manier.