Okret

Een revolutie in duurzaamheid in de mode met een 360° circulaire oplossing

Okret is de 360° oplossing voor de mode-industrie dat merken helpt om hun activiteiten meer circulair te maken. Het doel van okret is om de levenscyclus van textiel volledig rond te maken door betere mode te creëren en geen afval achter te laten. Het is een community van modemerken die de kern van hun activiteiten willen behouden terwijl ze toch duurzamer te werk gaan.

Okret is een Antwerpse onderneming die modebedrijven helpt om van duurzaamheid het hart van hun onderneming te maken. Okret voorziet informatie en maakt bedrijven alert voor uitdagingen in de toekomst. Zo willen ze de industrie ondersteunen en inspireren om deel uit te maken van de circulaire revolutie. En dat doen ze door modebedrijven te helpen om duurzaamheidsaanpassingen mogelijk te maken, terwijl de retailer zelf zich kan focussen op de kern van zijn merk.

Hoe gaat okret juist te werk? Een eerste hulpmiddel dat okret biedt is de re-commerce. Modemerken krijgen dan een platform waarop zij hun eigen kleding opnieuw kunnen verkopen. Ook reverse logistics neemt okret voor haar rekening. Zij checken teruggestuurde kleding, zorgen voor de nodige herstellingen en schoonmaak en verkopen ze opnieuw in naam van het merk. Tenslotte verzorgt okret ook het volledige duurzaamheidsmanagement. Zij weten waar de knelpunten liggen en bundelen academische kennis met hands-on ervaring.