Nyala Blue – Transparency by tracing stories

Blockchain-technologie maakt de koffieketen transparant

Je staat op en je drinkt een kop koffie, het lijkt de normaalste zaak ter wereld. Achter die diepgewortelde traditie schuilt een hele keten. Wat als je simpelweg je smartphone kan nemen, een QR-code op de koffie-verpakking kan scannen, en de hele cyclus van jouw koffie kan volgen: van primaire grondstof tot koffie en van koffiegruis tot nieuw product? Zo komen consumenten met één klik op hun smartphone te weten wie hun koffie maakte, wie zij zijn en zelfs hoeveel zij verdienden.

Om het probleem van transparantie op te lossen, bouwt Nyala Blue een platform dat steunt op blockchaintechnologie. We werken samen met de boer, trader, branderij en reststroomverwerker om de hele koffieketen transparant te maken, en de consument te informeren. Vertrouwen is cruciaal bij e-commerce of direct trade. De blockchain kan dit aanpakken door zekerheid te bieden over wie de tegenpartij is of hoe het product ontstaan is. Daaruit vloeit automatisch een kortere keten.

Met Nyala Blue bieden we een technologisch platform voor bedrijven om de goederen te traceren. Aan de consument bieden we een app / website aan. Deze app vertelt, gebaseerd op data, een eenvoudig verhaal over de oorsprong en de keten die het product heeft doorlopen.

Download pdf bestand

Nyala Coffee

Partners Howest, Ray & Jules

Sectoren