We organiseren onze acties in zes thematische werkagenda's:
Werkagenda's:
Bio-economie
Circulair Bouwen
Chemie/Kunststoffen
Maakindustrie
Voedselketen
Waterkringlopen
Zeven hefboomwerkingen zorgen voor extra ondersteuning:
Hefboomwerkingen:
Beleidsinstrumenten
Circulair aankopen
Communicatie
Innoveren & Ondernemen
Financiering
Jobs & Vaardigheden
Onderzoek
Wat, waarom en hoe?
Waarom gaan we voor een circulaire economie?
Toekomstbeelden 2050
Hoe zien we onze circulaire toekomst?
Over onze aansturing
Wie stuurt wat bij Vlaanderen Circulair?
Opstaan en een kop koffie drinken, het lijkt de normaalste zaak ter wereld. Maar voor koffie in onze kop terechtkomt, heeft die al een hele reis afgelegd, van primaire grondstof tot gemalen koffie in de verpakking. Op die hele keten hebben veel consumenten, maar ook bedrijven, amper zicht.
Met Nyala Blue willen we aan de hand van blockchaintechnologie een technologisch platform creëren dat het mogelijk maakt om een product én zijn impact doorheen de hele supplychain te volgen, meten, valideren en valoriseren.
Dankzij dat platform kunnen enerzijds bedrijven bijna realtime volgen wat de ecologische impact is van de productie, distributie en verkoop van hun producten: CO2, stikstof, waterverbruik … Die informatie kan worden gebruikt in de b2b-markt, maar ook gecommuniceerd naar de consument. Het biedt de mogelijkheid om het duurzame beleid van een bedrijf effectief te vertalen naar duurzame aankopen, zonder giswerk.
Anderzijds kan deze technologie voor de consumenten betekenen dat ze binnenkort met slechts een klik op hun smartphone, via de QR-code op de koffieverpakking, een duidelijk zicht krijgen op de hele keten die hun koffie heeft doorlopen, wie hun koffie maakte en hoeveel zij daarbij verdienden.
Nyala Coffee
Partners Howest, Ray & Jules
Sectoren
Thema's
Organisaties
Dit project is zeker blijvend, ook na het subsidietraject. Momenteel staan er heel wat nieuwe samenwerkingen op de planning en hebben we onze eerste klant te pakken. Er lopen ook gesprekken met nieuwe investeerders.