Mobiele Modulaire geefmuren

Mobiele Modulaire geefmuren als middel om hergebruik te maximaliseren

Met het project “Mobiele Modulair geefmuren op slipperafstand” wil Stroom in Vlaanderen lokaal hergebruik toegankelijker maken. Met de hulp van Cubitec worden de geefmuren technologisch ondersteund zodat onnodige vervoersopdrachten beter gepland kunnen worden en onnodige ritten dus niet nodig zijn.

De Kringwinkels in Vlaanderen zetten al jaren in op maximaal hergebruik. Om het nog eenvoudiger te maken om herbruikbare spullen te doneren, startte Stroom met het inzetten van “mobiele modulaire geefmuren op slipperafstand”. Hiermee doet de vzw onderzoek naar een herkenbaar en merkbaar netwerk van mobiele geefpunten dat dicht aansluit bij het bestaande gedrag van de gebruiker in andere netwerken.

Om monitoring vanop afstand mogelijk te maken, worden de mobiele geefmuren uitgerust met sensoren. Hierdoor kunnen vervoersopdrachten beter gepland worden en zijn er geen onnodige verplaatsingen van en naar geefmuren. Die technologie werd geleverd door Cubitec, een Antwerps IT-bedrijf dat technologische oplossingen ontwerpt voor duurzame bedrijven.

Foto door Paul Povoroznuk op Unsplash.com

Stroom

Partners Cubitec

Sectoren

Organisaties