We organiseren onze acties in zes thematische werkagenda's:
Werkagenda's:
Bio-economie
Circulair Bouwen
Chemie/Kunststoffen
Maakindustrie
Voedselketen
Waterkringlopen
Zeven hefboomwerkingen zorgen voor extra ondersteuning:
Hefboomwerkingen:
Beleidsinstrumenten
Circulair aankopen
Communicatie
Innoveren & Ondernemen
Financiering
Jobs & Vaardigheden
Onderzoek
Wat, waarom en hoe?
Waarom gaan we voor een circulaire economie?
Toekomstbeelden 2050
Hoe zien we onze circulaire toekomst?
Over onze aansturing
Wie stuurt wat bij Vlaanderen Circulair?
Met het project Mobble on the move wil inhout bv een modulair en ecologisch bouwsysteem marktrijp maken dat gezond wonen en werken voor iedereen toegankelijk maakt. Dit circulaire project bouwt voort op het project waarmee UGent in 2019 deelnam aan Solar Decathlon.
Het doel is om de circulaire principes met maximaal ecologische inslag te verzoenen met betaalbare en kwalitatieve woningen en kantoren. Zo willen we een versie van Mobble ontwikkelen die helemaal inspeelt op het wonen en werken van de toekomst en toepasbare oplossingen creëert voor maatschappelijke uitdagingen zoals energiebesparing, circulariteit, verdichting en vergrijzing.
Verder willen we onderzoeken of en hoe we Mobbles op grote schaal en kostenefficiënt kunnen toepassen. Dat biedt niet alleen oplossingen voor tijdelijke constructies (mantelzorg, scholen, kantoren, noodwoningen), maar laat ook toe om meer permanente constructies te realiseren op een circulaire manier.
Inhout bv
Partners BAST Architects & Engineers, Ecopuur, Universiteit Gent, Wooncoop, Strategies and leaders
Sectoren
Thema's
Organisaties
We werken hard om de betaalbaarheid en aanpasbaarheid van de woning te vergroten.
Enerzijds hangt de betaalbaarheid van onze woningen af van externe factoren, zoals de kostprijs van materialen. Doordat onze woningen volledig opgebouwd worden uit hout, bijvoorbeeld, hebben we de laatste maanden rake klappen gekregen. Zodra de houtprijzen weer zakken, zal ook de Mobble in prijs kunnen zakken. Anderzijds staat de kostprijs in direct verband met interne factoren, zoals de efficiëntie van onze processen. Daar hebben we al een mooie weg afgelegd, en de laatste woningen werden heel wat sneller gebouwd dan de eerste. Er is echter nog ruimte voor verbetering.
Momenteel focussen we vooral op B2C. In de toekomst willen we ook graag B2B-projecten realiseren. We zijn ervan overtuigd dat de Mobble grote voordelen kan bieden voor projectontwikkelaars en sociale huisvestingsmaatschappijen, omwille van onze bouwsnelheid en betaalbaarheid.