MiRaDi

Een innovatieve samenwerking tussen bedrijven met een zero-waste missie

MiRaDi, een samensmelting van de bedrijven Migino, Ranobo en Didess, is een coöperatief bedrijfsproject gesteund door Flanders’ FOOD om mensen aan te zetten tot het eten van noten en toe te werken naar een zero-waste strategie waar geen noot meer verloren gaat.

Migino specialiseert zich al jarenlang in het omzetten van noten tot culinaire olies en pasta’s. De koekjes, gebak en dessert neemt Didess voor zijn rekening. Samen trokken de twee partners naar Ranobo, een groothandelaar die zich ontpopte tot expert op gebied van noten, zaden, pitten crackers en gedroogde vruchten.

Om te garanderen dat geen enkele noot verloren gaat, werd een integraal kwaliteitssysteem ontwikkeld tussen de bedrijven. Dit systeem zorgt ervoor dat elke noot wordt doorgestuurd naar de ideale toepassing. Hiervoor krijgt MiRaDi de wetenschappelijke ondersteuning van VIVES.

Co-creatie

Om ervoor te zorgen dat er ook zo weinig mogelijk verspilling is na verkoop, gelooft het project ook sterk in co-creatie. Hiervoor wordt rechtstreeks met de eindconsument in dialoog gegaan en worden nieuwe producten uitvoerig op de proef gesteld.

Met de combinatie van zero-waste, co-creatie en samenwerking wil MiRaDI de volledige kringloop tussen noot en consument sluiten.

Flanders Food

Partners Migino, Ranobo & Didess

Sectoren

Thema's

Organisaties