Maison Marie

Interieurdecoratie nieuw leven inblazen met duurzame stijl

Maison Marie is een duurzaam textielbedrijf dat ‘vergeten stoffen’ een tweede leven geeft in interieurdecoratie. De unieke, duurzame stuks zijn lokaal handgemaakt en passen in elk interieur.

De textielindustrie zorgt jaarlijks voor tonnen afval, zeker nu fast-fashion in opmars is. Om de ‘vergeten stoffen’, zoals stalen en resten van overproductie, een tweede leven te geven, gaat Marie-Emilie daarmee creatief aan de slag. Ze herwaardeert de stoffen door middel van ecodesign, een proces dat milieuoverwegingen integreert in het volledige proces van ontwerp tot realisatie om zo de ecologische voetafdruk van de grondstoffen en het eindproduct te verminderen.

Maandelijks ontwerpt Marie-Emilie nieuwe Limited Edition collecties die in elk interieur passen. Omdat alle materialen zorgvuldig uitgekozen en de ontwerpen met de hand gemaakt worden, is elk stuk uniek. De ambitie van Maison Marie is om in de toekomst een circulair merk op de markt te brengen.

Ook de labels en verpakkingen van het merk zijn duurzaam. Alles wordt lokaal gedrukt bij een CO2-neutraal bedrijf op gerecycleerd papier en de labels worden vastgemaakt met 100% natuurlijk Belgisch vlas.