We organiseren onze acties in zes thematische werkagenda's:
Werkagenda's:
Bio-economie
Circulair Bouwen
Chemie/Kunststoffen
Maakindustrie
Voedselketen
Waterkringlopen
Zeven hefboomwerkingen zorgen voor extra ondersteuning:
Hefboomwerkingen:
Beleidsinstrumenten
Circulair aankopen
Communicatie
Innoveren & Ondernemen
Financiering
Jobs & Vaardigheden
Onderzoek
Wat, waarom en hoe?
Waarom gaan we voor een circulaire economie?
Toekomstbeelden 2050
Hoe zien we onze circulaire toekomst?
Over onze aansturing
Wie stuurt wat bij Vlaanderen Circulair?
BRUG werkt rond vier uitdagingen in circulair bouwen: de overdonderende veelheid aan ‘hulpmiddelen’, het gebrek aan leerruimte op het werkveld, het gebrek aan een concrete win-win bij kennisuitwisseling en het gebrek aan een gemeenschappelijke taal en deler.
Dit living lab beoogt daarom vier gerelateerde veranderingen. De eerste verandering is een verbeterde en snellere ingang van theorie, zowel van tools als experts, in de praktijk. Vervolgens moet er meer aanvullend en versterkend (samen-)gewerkt worden binnen de bestaande. Ook kan kennis actiever en efficiënter gedeeld worden, wat (financieel) voordelig is voor alle stakeholders. Tenslotte moet er meer en beter inzicht ontstaan in de praktijkvertaling van circulair bouwen.
De waardeketen die hierbij gebaat is, is het ecosysteem dat zich vormt rond de bebouwde context: iedereen die betrokken is bij het effectieve bouwen. Hieronder vallen onder andere architecten en uitvoerders, beleidsmakers, gemeenten en provinciale steunpunten, fabrikanten en leveranciers, kennisinstellingen en onderzoekers, opdrachtgevers en bouwpromotoren.
Labland
Partners Buildwise, Democo, TEKEN architectuur, VUB
Sectoren
Organisaties