Little Lily’s

Little Lily’s verkoopt wasbare luiers en ecologische producten voor kindjes en hun ouders.

Bij Little Lily’s in Oostkamp verkoopt Shana duurzame producten voor kinderen en hun ouders. Dat gaat van wasbare luiers tot schoolbenodigdheden en van eerste pakje tot verzorgingsproducten voor volwassenen. Ze biedt er producten aan van merken zoals Anavy, Petit Lulu, Totsbots en Hu-Da. Ook breiwol is verkrijgbaar in de winkel. Shana en Veerle kiezen enkel voor wolproducten die geproduceerd zijn met respect voor de dieren en voor het milieu.

Toen Shana zelf moeder werd, werd ze zich meer bewust van de impact van de mens op het milieu. Ze wou haar kinderen een mooie wereld nalaten en ze wou hieraan zelf bijdragen. Daarom ging ze stap voor stap duurzamer leven en dat begon bij wasbare luiers. Omdat ze zelf een fysieke winkel met duurzame producten in de buurt miste, besloot ze er zelf een te openen. Daar helpt ze ouders nu graag op weg om op zo veel mogelijk manieren duurzamer te leven.

Naast wasbare luiers, biedt Little Lily’s ook ecologische verzorgingsproducten en huishoudproducten aan. Kersverse ouders kunnen bij Shana terecht voor een geboortelijst vol duurzame producten. Haar belangrijkste motto is er een van Anne Marie Bonneau, de Zero Waste Chef: “We don’t need a handful of people doing zero waste perfectly. We need millions of people doing it imperfectly.” We hebben dus geen kleine groep mensen nodig die perfect afvalvrij leven, maar wel miljoenen die dat op een imperfecte manier doen.

Voor wol en creaties van wol kunnen klanten terecht bij Veerle. Met Handmade by Bonnie maakt ze de mooiste handwerken met wol, die geproduceerd is met respect voor de dieren en voor het milieu. Daarnaast geeft Veerle breiworkshops voor beginners en gevorderden.