We organiseren onze acties in zes thematische werkagenda's:
Werkagenda's:
Bio-economie
Circulair Bouwen
Chemie/Kunststoffen
Maakindustrie
Voedselketen
Waterkringlopen
Zeven hefboomwerkingen zorgen voor extra ondersteuning:
Hefboomwerkingen:
Beleidsinstrumenten
Circulair aankopen
Communicatie
Innoveren & Ondernemen
Financiering
Jobs & Vaardigheden
Onderzoek
Wat, waarom en hoe?
Waarom gaan we voor een circulaire economie?
Toekomstbeelden 2050
Hoe zien we onze circulaire toekomst?
Over onze aansturing
Wie stuurt wat bij Vlaanderen Circulair?
Kaseco is een adviesbureau met bouwteam dat innovatieve woningen, kantoren, publieke gebouwen en samenlevingsprojecten creëert waarbij het principieel streeft naar het gebruik van recycleerbare of lokale bio-ecologische bouwmaterialen, minimaal energieverbruik en autonome energie- en watervoorziening.
Vlaanderen kent een hoge mate van waterstress en verschillende beleidsmaatregelen werden recent naar voren geschoven om oplossingen te bieden. We hebben meer dan voldoende neerslag, alleen gaan we er op een onverantwoorde manier mee om. Het wordt cruciaal om opgevangen regenwater voor meer doeleinden te gebruiken dan toiletten spoelen en tuinen sproeien.
Met dit project zet KasEco+ verder in op een beter en circulair watergebruik in woninggroepen. We willen het gebruik van opgevangen regenwater optimaliseren en maximaal inzetten in de huishouding. Bovendien willen we het water na gebruik opnieuw zuiveren, zodat het klaar is voor hergebruik (gesloten cyclus) of om het proper af te voeren.
Dat systeem passen we momenteel al toe in onze autonome bio-ecologische kaswoning. Via dit project willen we ons watersysteem verder verspreiden via workshops, webinars en een aantal demo’s in verschillende types woningen.
Het doel is om een betaalbaar systeem te ontwikkelen en te installeren in zoveel mogelijk woningen en gebouwen, zodat onze natuurlijke watervoorraad op niveau blijft.
KasEco+
Partners Plant Projects
Sectoren
Thema's
Organisaties
Het is onze intentie om ons leerplatform verder uit te bouwen en dé referentie te worden voor alle informatie rond ecologisch en circulair bouwen, wonen en leven. We willen sterk inzetten op begrijpelijke taal, zodat het publiek zonder bouwtechnische achtergrond kan leren hoe ze hun eigen leefomgeving klimaatrobuuster maken.
Momenteel onderhandelen we met andere experts om hun kennis ook te delen via ons platform. Daarnaast willen we producenten van diverse ecologische producten en materialen betrekken in het project, die dan weer andere producenten aantrekken … zodat het platform organisch groeit.
Aansluitend wensen we opleidingen voor professionelen aan te bieden. De bedoeling is om via het leerplatform een community uit te bouwen waar iedereen zijn vragen of ervaringen kan delen.