Huismus

Tweede leven voor bouwmaterialen

HuisMus recupereert bouwmaterialen uit afbraakwerken en geeft ze een tweede leven in nieuwe constructies. Daarvoor is het bedrijf steeds op zoek naar herbruikbaar materiaal en mensen met duurzame (ver)bouwplannen.

De bouwsector gebruikt nog te vaak nieuwe materialen, terwijl het ‘afval’ van afbraakwerken nog perfect herbruikbaar is. Er zijn nog veel vragen over de rendabelheid en aantrekkelijkheid van het gebruikte materiaal. HuisMus, een ecologisch bouwbedrijf uit de regio Gent, recupereert die afbraakmaterialen en geeft ze een tweede leven in het timmer- en schrijnwerk van nieuwe constructies. Dat gaat van het houtskelet tot de dakconstructie en van de ruwbouw tot de afwerking.

Het bedrijf werkt nauw samen met de klant en zijn de mogelijkheden erg flexibel. Bovendien weten Nicolas Meersschaut en zijn team alles over de afkomst en de kwaliteit van de materialen die zij gebruiken omdat ze het volledige proces op zich nemen: van de afbraak en stockage, tot de verwerking en het hergebruik van de materialen. Alles wat zij zelf niet opnieuw gebruiken in hun bouwwerken, verkopen zij via www.Trovo.be

Voor de uitvoering van de projecten werkt HuisMus samen met maatwerkbedrijven en OCMW om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een werkplek te bieden. Ook voor VDAB en secundaire scholen biedt HuisMus stageplekken. Op die manier willen Nicolas en zijn team meer vakmensen warm maken voor een job in circulaire bouwprojecten.

Op dit moment zoekt HuisMus nog naar architecten, bedrijven en particulieren die herbruikbaar materiaal kunnen aanbieden en naar mensen met (ver)bouwplannen met recuperatiemateriaal.

HuisMus

Partners Trovo

Sectoren

Organisaties