Hahbo LLEXX

HAHBO LLEXX is een ecologisch modulair systeem om tijdelijke en permanente gebouwen te zetten.

HAHBO is een houtbouwbedrijf gespecialiseerd in modulaire systeembouw. Samen met Belgische designer Axel Enthoven gaf HAHBO het LLEXX-concept een tijdloos design. Het houtbouwsysteem van Hahbo LLEXX biedt een permanent en snel antwoord aan het plaatsgebrek van klaslokalen in lager en secundair onderwijs.

LLEXX staat voor Longlife, Luxurious, Ecological, fleXible en eXpress. Het is een modulaire, ecologische en duurzame creatie die gebruikt kan worden voor verschillende toepassingen, waaronder tijdelijke en permanente klaslokalen, scholen en kantoren. Door de juiste kennis en de jarenlange expertise in modulaire houtbouw toe te passen, kan Hahbo het comfort bieden van een definitief gebouw, met oog voor design, functionaliteit, tijdloosheid en flexibiliteit.

Dit modulair systeem beantwoordt aan alle ecologische en EPB-normen en kan zowel toegepast worden als voorlopige oplossing, als dienen als permanente oplossing gezien de esthetische en bouwfysische kwaliteiten. Het hele systeem is vervaardigd uit ecologisch hout in combinatie met gelakt staal.

LLEXX heeft een lange levensduur omdat het vervaardigd is uit duurzame materialen in een doordacht bouwproces. Daarnaast heeft de creatie een kleine ecologische voetafdruk dankzij een productieruimte die voorzien is van 10 000 m2 zonnepanelen die voor 80% van de energie zorgen, terwijl het ventilatiesysteem ongeveer 70% van de warmte recupereert. Bovendien is het materiaal gemaakt uit hernieuwbare grondstoffen en zorgt het voor een laag energetisch verbruik achteraf. De gebruikte isolatie van HAHBO LLEXX in vloer, wand en plafond is cellulose, een volledig afbreekbaar, ecologisch materiaal.

HAHBO LLEXX kiest als wandbekleding voor OSB- en SPANO platen omdat de producenten enkel rondhout kopen van bosontginners die actief aan herbebossing doen. Het afval uit het productieproces wordt hergebruikt voor andere producten.