Fashion DNA

De onestopshop voor digitale productpaspoorten

Tegen 2030 moet de Europese textielsector duurzamer én transparanter zijn. Dat schrijft de Europese Commissie in de EU-textielstrategie. Digitale productpaspoorten staan daarbij hoog op de prioriteitenlijst en worden in 2027 verwacht. Maar is de Belgische modesector daar wel klaar voor?

Digitale productpaspoorten: de sleutel tot duurzaam modebeheer
Digitale productpaspoorten (DPP’s) geven inzicht in de herkomst, productieprocessen en recyclagemogelijkheden van een kledingstuk. Zo weten consumenten wat ze kopen, en kunnen modebedrijven hun textiel beter en makkelijker recycleren of hergebruiken. Die aanpak is vrijwel nieuw voor Belgische textielspelers. Daarom helpen Masjien, Twintag en Labels & Things modebedrijven bij de implementatie van de paspoorten.

Circulair begeleidingstraject voor Belgische modesector
Hoe? Met een onestopshop voor digitale productpaspoorten. De 3 partners ontwikkelen een circulair traject waarin ze modebedrijven van a tot z begeleiden. Van kennismaking met de nieuwe regelgeving tot nieuwe businessmodellen rond wederverkoop, herstel en recyclage. Modebedrijven SCAPA, e5 Mode en Claes Retail Group testen als eerste het traject uit.

Het project loopt van 1 december 2024 tot 1 augustus 2025 en krijgt subsidies van Vlaanderen Circulair / OVAM.

Techstyle Consulting cv - Masjien

Partners Twintag, Labels & Things, SCAPA, e5 Mode, Claes Retail Group

Sectoren

Thema's

Organisaties