ERTS Cycles

Hergebruik en ambachtelijke restauratie van verlaten fietsen in Antwerpen

In Antwerpen alleen al worden er elk jaar duizenden fietsen achtergelaten. ERTS Cycles recupereert deze afgedankte fietsen en bouwt ze om tot een hedendaagse, ambachtelijke fiets. Zo combineren ze de kwaliteit van klassieke modellen met componenten volgens hedendaagse normen.

De frames van ambachtelijk gemaakte fietsen zijn vaak van betere kwaliteit dan die van moderne fietsen. Daarom gebruikt ERTS die authentieke frames van afgedankte fietsen, die gemaakt werden tussen 1970 en 1990, als basis van moderne versies, maar dan met de kwaliteit van toen. Elke fiets is afgewerkt met hedendaagse componenten, zodat ERTS de kwaliteit van een volledig nieuwe fiets kan aanbieden. Door te werken met een vaste set componenten zijn de fietsen bovendien uniform herstelbaar.

Deze refurbished frames voldoen aan alle normen en standaarden, waardoor ze zelfs in de categorie “beter dan nieuw” kunnen vallen. Om ze te ontmantelen, nakijken, aanpassen, zandstralen en herlakken werkt ERTS samen met De Sprong vzw, een maatwerkbedrijf voor vakmensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Meer info en een catalogus zijn te vinden via https://ertscycles.com/ 

ERTS Cycles

Partners De Sprong

Sectoren

Organisaties