We organiseren onze acties in zes thematische werkagenda's:
Werkagenda's:
Bio-economie
Circulair Bouwen
Chemie/Kunststoffen
Maakindustrie
Voedselketen
Waterkringlopen
Zeven hefboomwerkingen zorgen voor extra ondersteuning:
Hefboomwerkingen:
Beleidsinstrumenten
Circulair aankopen
Communicatie
Innoveren & Ondernemen
Financiering
Jobs & Vaardigheden
Onderzoek
Wat, waarom en hoe?
Waarom gaan we voor een circulaire economie?
Toekomstbeelden 2050
Hoe zien we onze circulaire toekomst?
Over onze aansturing
Wie stuurt wat bij Vlaanderen Circulair?
Hearth Project is een vzw die voedselverspilling tegengaat. Op het menu: voedseloverschotten die zijn verwerkt tot kwalitatieve maaltijden voor mensen in een moeilijke situatie. Die sociale activiteiten worden mede gefinancierd door het gastronomische luik: Entropy, een duurzaam fine dining-restaurant in hartje Brussel.
Sensibiliseren rond voedselverspilling
Hearth Project heeft als doel om te sensibiliseren rond voedselverspilling en om mensen in een moeilijke situatie toegang te geven tot kwalitatieve maaltijden. De vzw zamelt onverkocht voedsel in bij grote spelers en verwerkt dat dagelijks tot voedzame maaltijden met de hulp van vrijwilligers. De maaltijden worden tegen lage prijzen verkocht aan verenigingen en liefdadigheidsinstellingen.
Haute cuisine met een sociaal engagement
Hearth Project huist sinds 2022 in hartje Brussel. Hun hub biedt ruimte aan workshops en een atelier voor de productie van de maaltijden. Je vindt er ook het gastronomische vegetarische restaurant Entropy, dat bewijst dat haute cuisine en circulariteit perfect samengaan. Zero waste is het uitgangspunt, zelfs het loof van de groenten wordt verwerkt in de topgerechten. Het restaurant werd door Gault&Millau in 2023 uitgeroepen tot de Ontdekking van het Jaar. De winst gaat naar de voedseldonaties.
Adeline Barras en Elliott Van de Velde, Entropy
Sectoren
Thema's
Organisaties