Duurzaam bouwen met CIRCL

Circulaire sleutel op de deur van woningen CIRCL

Circulair bouwen aan marktconforme prijzen? Dat is een kolfje naar de hand van CIRCL. CIRCL werd onder leiding van Wim Pieters opgericht als dochteronderneming van Vanhout, een onderdeel van de BESIX Group. Samen creëerden ze CIRCL, een bedrijf dat instaat voor het circulair en ecologisch bouwen van energiezuinige ééngezinswoningen.

Hoe het begon? tijdens zijn stage bij Vanhout, botste Wim Pieters op het CBCI Interegg project waarin de KU leuven de lead had. De uitdaging? Het bouwen van een circulaire woning met minstens 75% biologisch gebaseerd materiaal. Vanhout betuigde steun, het was de aanloop naar de opstart van CIRCL in 2023.

“Wij bouwen overal in België in één minuut digitaal en in zes weken fysiek”

Om het concept van circulaire woningen te kunnen bolwerken maakt CIRCL gebruik van een combinatie van industrialisatie- en digitalisatieprincipes. Via deze principes creëert CIRCL betaalbare woningen die dicht aanleunen bij de prijzen van sleutel-op-de-deurwoningen, maar dan volledig in orde voor de eisen van 2050.

Hand in hand met het kapitaalkrachtige Vanhout en de expertise van verschillende grote partners zet CIRCL in op een circulair principe in al hun bouwprojecten.

CIRCL

Partners Vanhout, BESIX group, Start It

Organisaties