Dripl

Dripl is een verpakkingsvrije drankautomaat die iedereen op de werkvloer voorziet van natuurlijke limonade, een gezond en lekker alternatief voor water.

Dripl is een verpakkingsvrije drankautomaat die je drinkbeker of glas vult met gezonde limonade of water. Hiermee willen de ontwerpers, Colin en Lucas, de afvalberg helpen verkleinen en onnodig transport verminderen.

De frisdrankindustrie is een van de minst duurzame industrieën ter wereld. In automaten zijn meestal alleen plastic flessen of blikjes te vinden, die van kilometers ver worden aangeleverd met vrachtwagens en vaak bestaat het aanbod enkel uit ongezonde drankjes. Door frisdranken in de automaat zelf te mengen met kraantjeswater en herbruikbare bekers en flessen te gebruiken, besparen de automaten van Dripl jaarlijks gemiddeld 180 kg aan plastic flesjes, 1500 kWh aan elektriciteit en moet er 3600 liter water minder getransporteerd worden.

Colin van Dripl wil ervoor zorgen dat duurzaamheid een no-brainer wordt. Daarmee bedoelt hij dat hij met zijn automaten een oplossing wil bieden die zo lekker, eenvoudig en prijsvriendelijk is, dat duurzaamheid automatisch de beste keuze is.

Dripl biedt zes soorten limonades aan: citroen, ijsthee, veenbes, gember-limoen, vlierbes en maté. Deze siropen zijn allemaal vegan, glutenvrij, GMO-vrij, laag in calorieën én worden artisanaal bereid. Ze worden in de automaat gemengd met kraantjeswater dat overal beschikbaar is en bevatten enkel natuurlijke ingrediënten.

Hoe werkt de automaat juist? Je plaatst je fles of beker onder de kraan, kiest een smaak en selecteert bruis of plat water en houdt de knop ingedrukt tot je fles of beker gevuld is.