Dressr

Huurkleding voor elke gelegenheid

Dressr is een Belgisch verhuurplatform voor kleding en accessoires. Huren kan op twee manieren: eenmalige huur voor een speciale gelegenheid of een abonnement waarmee je kledingkast up-to-date blijft zonde impact te hebben op het milieu. Wasbeurten en verzendingskosten zijn inbegrepen in beide formules. Sinds kort kunnen modemerken met de hulp van Dressr ook hun collectie te huur aanbieden op hun eigen website.

De textielindustrie is een van de meest vervuilende ter wereld. De productie heeft een grote impact op het milieu en de beschikbare grondstoffen terwijl tonnen kledij en accessoires op de afvalberg verdwijnen door de opmars van fast-fashion. Ook de sociale impact van de productie is niet te onderschatten.

Caroline Baeten richtte daarom Dressr op, een verhuurplatform voor kledij, zonnebrillen, handtassen en juwelen. Er zijn twee manieren om kledij te huren: je huurt eenmalig een kledingsstuk voor een speciale gelegenheid of je neemt een abonnement waarbij je meerder stukken tegelijk kan huren. In beide gevallen wordt de kledij opgestuurd en is het pakket voorzien van een voucher die je kan gebruiken om de kledij terug te sturen aan het einde van de huurperiode. Kan je er toch moeilijk afstand van nemen? Dan kan je je favoriete stukken kopen en wordt de huurprijs afgetrokken in geval van eenmalige verhuur. Nog een troef van Dressr: alle merken die op de website te vinden zijn, zijn Belgisch.

Sinds kort is het voor modemerken mogelijk om hun collectie te verhuren via hun eigen website. Dankzij de real-time integratie tussen de webshop en Dressr, zien klanten meteen welke maten en kleuren beschikbaar zijn en hoeft de verhuurder zich geen zorgen te maken over de administratie en logistiek.

Elke woensdag is de showroom in Mortsel (Antwerpen) open van 13u tot 17u, zodat het team ter plekke kan helpen om de juiste stuks uit te kiezen.