We organiseren onze acties in zes thematische werkagenda's:
Werkagenda's:
Bio-economie
Circulair Bouwen
Chemie/Kunststoffen
Maakindustrie
Voedselketen
Waterkringlopen
Zeven hefboomwerkingen zorgen voor extra ondersteuning:
Hefboomwerkingen:
Beleidsinstrumenten
Circulair aankopen
Communicatie
Innoveren & Ondernemen
Financiering
Jobs & Vaardigheden
Onderzoek
Wat, waarom en hoe?
Waarom gaan we voor een circulaire economie?
Toekomstbeelden 2050
Hoe zien we onze circulaire toekomst?
Over onze aansturing
Wie stuurt wat bij Vlaanderen Circulair?
Minnie Daels en Boris Theunissen ontdekten dat je een heerlijke granola kunt maken van biergranen, het voedzame bijproduct van bierbrouwen. Daarnaast gebruiken ze overschotten van fruit en chocola als ingrediënten voor haar duurzame Draft Granola’s, die ze sinds 2021 op de markt brengen.
Overschotten hergebruiken
Granola is een immens populaire ontbijtmix van onder andere geroosterde granen, zaden, pitten, en gedroogd fruit. In 2021 lanceerde Minnie en Boris hun een eigen merk: Draft Granola. De naam verwijst naar het bierbrouwen. Ze ontdekten namelijk dat je het restproduct van het brouwproces kunt hergebruiken om er lekkere granola van te maken. Naast biergraan verwerken ze ook ‘lelijk’ fruit dat supermarkten niet meer kunnen verkopen en overschotten van chocolade voor bedrijfsevenementen in hun granola.
Lokale producten
Draft Granola is er in 3 verschillende smaken: tropisch fruit, honing en rode vruchten met chocolade. Het tropische fruit vervangen ze op termijn door appel met pecannoten omdat ze het liefst alleen met lokale producten werkt. De honing komt van Bees-Api, een Brusselse imker die bijenkasten op daken plaatst en zo Brusselse bijen aantrekt.
En voor het biergraan werkt Draft Granola samen met verschillende kleine Brusselse brouwerijen, waaronder Brussels Beer Project en La Source.
Minnie Daels en Boris Theunissen
Sectoren
Thema's
Organisaties