Vlaanderen
OVAM Toon navigatie menu

Deliveround

Bezorgmaaltijden met een herbruikbare verpakking

 

 
 

Hasselt vormt het decor voor het eerste echte experiment van Deliveround met de uitrol van herbruikbare verpakkingen voor bezorgmaaltijden. Meer en meer mensen maken gebruik van slimme apps die de consument in verbinding stellen met honderden restaurants, maar die allemaal de maaltijden laten bezorgen in wegwerpverpakkingen.

Beïnvloed door het negatiever wordende imago van plastic, schakelen individuele ondernemers steeds vaker over op biologisch gebaseerde en biologisch afbreekbare verpakkingen. Hoewel deze ontwikkelingen potentie hebben om de milieuvoetafdruk van de verpakkingen te verlagen en de inzameling en verwerking van grondstoffen te verbeteren, is er nog geen sprake van een fundamentele systeemverandering richting een circulaire economie waarbij grondstoffen zoveel mogelijk worden behouden.

Tijdens het project worden herbruikbare verpakkingen voor bezorgmaaltijden ontwikkeld, in combinatie met een slim logistiek systeem om de verpakkingen te laten circuleren voor hergebruik. Maaltijdbezorgdienst Deliveroo is hierbij de schakel. Zij verbindt via haar applicatie de consument met de restaurants. Het systeem dat tijdens het project wordt ontwikkeld, wordt ook effectief uitgevoerd en uitgetest in Hasselt, waardoor consumenten voor het eerst maaltijden in herbruikbare verpakkingen aan huis kunnen laten leveren.

Het project werkt toe naar een business case voor herbruikbare verpakkingen voor bezorgmaaltijden. Daarbij wordt een antwoord geformuleerd op de vraag op welke manier een efficiënt en concurrerend systeem van herbruikbare verpakkingen kan worden gerealiseerd binnen de huidige economische en maatschappelijke context en wat eventueel moet veranderen aan die context.

 
 

Recycling Netwerk Benelux

Partners Deliveroo, Stad Hasselt

Sectoren

BELANGRIJKSTE
RESULTATEN

 

 
 

BELANGRIJKSTE
GELEERDE LESSEN

 

 
 

WAT BRENGT
DE TOEKOMST?