We organiseren onze acties in zes thematische werkagenda's:
Werkagenda's:
Bio-economie
Circulair Bouwen
Chemie/Kunststoffen
Maakindustrie
Voedselketen
Waterkringlopen
Zeven hefboomwerkingen zorgen voor extra ondersteuning:
Hefboomwerkingen:
Beleidsinstrumenten
Circulair aankopen
Communicatie
Innoveren & Ondernemen
Financiering
Jobs & Vaardigheden
Onderzoek
Wat, waarom en hoe?
Waarom gaan we voor een circulaire economie?
Toekomstbeelden 2050
Hoe zien we onze circulaire toekomst?
Over onze aansturing
Wie stuurt wat bij Vlaanderen Circulair?
Op zoek naar een alternatief voor de achteruitgang van de kwaliteit van ons voedsel richtten een tiental buren uit de Van Diepenbeeckstraat in Antwerpen in 2010 de beek op. De beek wordt een duurzame stadskeuken, mogelijk gemaakt door vrijwilligers. In een wereld waar supermarkten de norm zijn en de wegwerpcultuur hoogtij viert, pakt de beek het anders aan, met de kringloop van ons eten als basis.
Elke zaterdag koken vrijwilligers een driegangenmenu met biologische ingrediënten en groenten van kleinschalige boerderijen in en rond Antwerpen. Ze maken groenten en fruit in, die anders verloren zouden gaan en organiseren kleding- en zadenruil. De beek is niet alleen duurzaam maar ook sociaal, dat betekent dat de meeste activiteiten aangeboden worden aan vrije bijdrage. Ze deelt haar keuken en eetzaal met de Antwerpenaar aan een democratische prijs, ook verschillende scholen, organisaties en startende ondernemers vinden er onderdak.