Davai Dumplings

Vegan dumplings met een Russische twist

Het vegetarische en vegan aanbod in onze supermarkten groeit jaar na jaar. Maar niet alle ‘plantaardige’ alternatieven zijn a priori de gezondste keuze. Sommige producten bevatten veel suiker, flink wat zout en relatief weinig eiwitten. Daarom bracht Davai Dumplings een gezonder en smaakvoller alternatief op de markt: vegan dumplings met een Russische knipoog.

Pelmeni als inspiratiebron
De keukentafel, moeders receptenboekje én een fles barbecuesaus: daar begint het verhaal van Maybritt en Ruslan. Het ‘Davai duo’ maakt al sinds 2018 pelmeni. Dat zijn Russische deegbolletjes die je traditiegetrouw met vlees vult. Toch stapte het duo al snel van die vleesvulling af en zochten ze een duurzamer alternatief. Toen ze ondervonden dat er geen vegan versie, die net zo lekker was als de traditionele pelmeni, bestond, richtten ze ‘Davai Dumplings’ op.

Geen typische vleesvervanger
De dumplings van Davai bestaan voor 85% uit groenten. Al zijn het geen vleesvervangers, want er zit geen enkel stukje ‘vegetarisch vlees’ in. De deegbolletjes bevatten ook zo weinig mogelijk kleurstoffen, bewaarmiddelen of smaakversterkers. Dat houdt hun smaak puur, en maakt ze ideaal als plantaardig alternatief bij je avondmaal of als aperitiefhapje.

Davai Dumplings

Sectoren

Thema's

Organisaties