Content & Robuust

Verpakkingsvrije winkels

Robuust is de eerste verpakkingsvrije winkel van België. Het idee? Precycleren! Robuust pakt het probleem van afval en vervuiling aan bij de bron: door verpakking weg te laten, verdwijnt ook de nood aan recyclage. Dit bespaart natuurlijke rijkdommen, vermindert de CO2-uitstoot en verkleint de afvalberg. Bovendien stimuleert Robuust de lokale economie doordat streekproducten steeds voor-rang krijgen.

Je kan bij Robuust seizoensgebonden groenten en fruit van de lokale bioboer kopen, maar ook allerlei andere voedingsmiddelen in bulk (onverpakte, losse goederen) zoals koffie, thee, zuivelproducten, zoetigheden, noten, granen, oliën en vers sap. Klanten brengen hun eigen containers mee naar de winkel en nemen ze gevuld weer mee naar huis.

Verpakkingsvrije winkels

Content doet hetzelfde in Leuven. De oprichters hebben er gekozen voor een coöperatief model waarin klanten, leveranciers en uitbaters samen investeren en beslissen over de toekomst van de winkel.

Content droomt van een coöperatief netwerk van onafhankelijke verpakkingsvrije winkels, die samenwerken op vlak van logistiek, marketing en communicatie.