Vlaanderen
OVAM Toon navigatie menu

Close The Loop

De mode-industrie laten kennismaken met circulaire economie

 

 
 
 

Close the loop is het project waarmee Flanders DC de Vlaamse mode-industrie wil laten kennismaken met duurzaam ondernemen en circulaire economie. Voor 2018-2019 selecteerde ze acht diverse modebedrijven die elk met perfect gesneden maatwerk zullen werken aan hun maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Flanders DC, of voluit Flanders District of Creativity, is het unieke aanspreekpunt voor ondernemen in de creatieve sector. Het is het resultaat van een fusie tussen Flanders DC, Design Vlaanderen en Flanders Fashion Institute. Als vzw werkt Flanders DC in opdracht van de Vlaamse overheid. Het ondersteunt creatieve ondernemers bij de start, groei of professionele uitbouw van hun onderneming.

Aangezien de mode-industrie een van de meest vervuilende en waterverslindende sectoren ter wereld is, heeft Flanders DC er een vette kluif aan om al die creatieve Vlaamse ondernemers bewust te maken van de noodzaak van duurzaamheid.

Het online informatie- en inspiratieplatform Close the loop was in 2015 het antwoord op deze uitdaging. Maar daar stopte het niet. In een nieuw traject (2017-2018) ging Flanders DC de uitdaging aan om drie erg verschillende modebedrijven te begeleiden in hun maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Omwille van de veelheid aan positieve reacties, wil Flanders DC graag een nieuw Close the loop-programma in 2018-2019. De ambitie is om deze keer acht Vlaamse mature en groeiende mode-ondernemingen onder te dompelen in een duurzaam bad. Het traject blijft grotendeels hetzelfde als daarvoor, met dien verstande dat natuurlijk de leerpunten van het vorige project worden meegenomen.

Elk traject wordt op maat van het bedrijf samengesteld, een netwerk van externe consultants staat klaar om te adviseren, kennisoverdracht en kruisbestuiving is gegarandeerd door twee geplande events.

 
 
 

BELANGRIJKSTE
RESULTATEN

 

 
 
 

BELANGRIJKSTE
GELEERDE LESSEN

 

 
 
 

WAT BRENGT
DE TOEKOMST?