Circulariteit op de baan

Satellic en WAAK slaan de handen in elkaar om units te recyclen

Satellic, een Belgisch bedrijf gevestigd in Diegem is sinds 2014 de belangrijkste toloperator in België. In minder dan twee jaar tijd ontwierpen, bouwden en financierden ze het volledige kilometerheffingssysteem voor vrachtwagens boven 3.5 ton en N1 BC voertuigen.

Vandaag heeft Satellic meer dan 600.000 On Board Units (OBU) geïnstalleerd in vrachtwagens uit meer dan 100 verschillende landen. Al deze units betekenen ook veel materialen. Daarom gingen ze bij Satellic vanaf dag één aan de slag met recyclagemechanismen voor de OBU’s. Een partner werd gezocht en al snel kwam het bedrijf terecht bij WAAK.

Maatwerkbedrijf WAAK stelt mensen tewerk die omwille van een fysieke of mentale beperking een afstand hebben tot de reguliere arbeidsmarkt waar zij niet of moeilijk terecht kunnen. Hun sociale missie? Sociaal ondernemen met aandacht voor milieu, welzijn, gezondheid en gelijke kansen.

Elk jaar komen tienduizenden defecte OBU’s terecht bij WAAK. Een vast team medewerkers houdt er nu jaarlijks zo’n 100.000 OBU’s in topconditie. Zo kunnen deze toestellen herhaaldelijk hergebruikt worden door vrachtwagenchauffeurs die over Belgische wegen rijden. Een sterk partnership vanuit een gedeelde visie op duurzaamheid.

De samenwerkende partners zetten dan ook sterk in om gebruikers van de systemen bewust te maken dat het terugsturen van de OBU’s in zijn volledigheid belangrijk is en kiest er daarom voor om de waarborg van de OBU’s volledig terug te betalen bij inlevering.