Circulair meubilair van kantoren naar bredere doelgroepen

In de bissectrice schuilt de meerwaarde van minder materiaal

Cuypers & Q Architecten, 2Eco en maatwerkbedrijf De Brug geven oude kantoormeubelen een tweede leven. Na een grondig nazicht en eventuele herstellingen of aanpassingen worden de meubels verdeeld naar een bredere doelgroep.

 “CIRCULAIR MEUBILAIR VAN KANTOREN NAAR BREDERE DOELGROEPEN, in de bissectrice schuilt de meerwaarde van minder materiaal” is een project van 2ECO, Cuypers & Q Architecten en maatwerkbedrijf De Brug. Samen zoeken zij naar een strategie om opgekochte kantoormeubelen aan te passen, herstellen, opnieuw vorm te geven en te herverdelen naar een bredere doelgroep. De partners buigen zich over het volledige proces: zowel de logistiek als het maatwerk en het ontwerp maken circulair gebeuren volgens circulaire standaarden.

Door samen creatief na te denken over hoe ze oude kantoormeubelen kunnen opwaarderen en een tweede leven kunnen geven, willen de partners de afvalstromen beperken en tegelijk een unieke collectie upcycled meubelen aanbieden die flexibel en modulair gebruikt kunnen worden. In dit proces zorgt 2ECO voor de kantoormeubelen en bedrijfsmaterialen, gaat Cuypers & Q Architecten aan de slag met het ontwerp van de restproducten en biedt maatwerkbedrijf De Brug de vakmensen.

Meer informatie over de projecten van Cuypers & Q Architecten via www.cuypers-q.be

 

Foto door Raj Rana op Unsplash.com

Cuypers & Q

Partners 2Eco, De Brug

Sectoren

Organisaties