We organiseren onze acties in zes thematische werkagenda's:
Werkagenda's:
Bio-economie
Circulair Bouwen
Chemie/Kunststoffen
Maakindustrie
Voedselketen
Waterkringlopen
Zeven hefboomwerkingen zorgen voor extra ondersteuning:
Hefboomwerkingen:
Beleidsinstrumenten
Circulair aankopen
Communicatie
Innoveren & Ondernemen
Financiering
Jobs & Vaardigheden
Onderzoek
Wat, waarom en hoe?
Waarom gaan we voor een circulaire economie?
Toekomstbeelden 2050
Hoe zien we onze circulaire toekomst?
Over onze aansturing
Wie stuurt wat bij Vlaanderen Circulair?
BonMush wil onze borden veroveren met voeding gebaseerd op oesterzwam. Toen Caroline Vercauteren BonRill van haar schoonouders overnam, was dat nog een traditionele slagerij. Ze verlegde de focus van vlees naar duurzame, vegetarische producten op basis van oesterzwam. Lekker, lokaal en circulair!
Van vlees naar oesterzwammen
Tot vijf jaar geleden produceerde het West-Vlaamse Slagersbedrijf BonRill nog uitsluitend klassieke charcuterie. Toen Caroline Vercauteren het bedrijf overnam, liet zij een nieuwe, innovatieve wind waaien. Met BonMush verschoof de focus van vlees naar duurzame, vegetarische producten: vegetarische salades, maar ook vis- en vleesalternatieven op basis van oesterzwammen. Met producten als Tune-in Salad, Sea Salad en Boerenworst … leunt BonRill dicht aan bij de klassieke bereidingen.
‘Eat the world a better place’
De oesterzwam wordt vanwege haar lekkere vlezige smaak ook wel ‘de biefstuk onder de groenten’ genoemd. De ‘fun-gis’ van BonRill worden biologisch, lokaal en verticaal gekweekt. En circulair, want ze groeien op een laagje van koffie- en brouwerijresten. Ook sociale duurzaamheid speelt een rol: een groot deel van de oesterzwammen komt van maatwerkbedrijf De Kromme Boom in Gent. Zo maakt BonMush zijn motto ‘Eat the world a better place’ helemaal waar.